"Termik santraller zehir saçıyor"

“Termik santraller zehir saçıyor”
 TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, termik santrallere filtre takılması konusuna değinerek, durumu filtreli sigara içmeye benzetti.  EMO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Soylu, “Maskeli de olsa maskesiz de olsa katil...

 


TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, termik santrallere filtre takılması konusuna değinerek, durumu filtreli sigara içmeye benzetti.  EMO Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Soylu, “Maskeli de olsa maskesiz de olsa katil katildir” dedi.


Halk olarak oynanan oyunların,  kömür karası ve sermayeyi destekleyen kirli bir oyunun içine çekilmeye çalışıldığını iddia eden Oğuz Soylu, “Bilmekteyiz ki; oyunun senaryoları, kökleri dışarıda olan enerji lobisinin sermaye baronları ve işbirlikçileri tarafından yazılmaktadır” dedi.


Termik santraller ile en kirli, en eski ve en pahalı enerji üretimi yapıldığını kaydeden Soylu, şunları söyledi: “Dünya yenilenebilir ve çevreci enerji kaynaklarının peşindeyken; nesli tükenmekte olan, dünyanın en pahalı elektrik enerjisini üreten, miladı dolmuş en sorunlu teknoloji olan termik santraller ülkemizin doğal güzelliklerini bozmak pahasına kurulmaktadır. Termik Santraller ihtiyaç değildir ve olmazsa karanlıkta kalırız algısı doğru değildir.”


SANTRALLER HER ZAMAN ZEHİR SAçAR


Filtreli de olsa termik santrallerin zehir saçan canavarlar olduğunu dile getiren Soylu, “Termik santrallerin bırakın filtresiz olmasını, filtreli olsa bile bir zehir kaynağı olduğu bilimsel bir gerçektir. Maskeli de olsa maskesiz de katil katildir. Halkımıza çağrımız şudur ki; ‘Termik santrallere filtre takmak filtreli sigara içmeye benzer.’ çevre için, iklim için, sağlık için bu oyuna gelme, termik santrallerin kapatılması ve yenilerinin kurulmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.