Haluj Gecesinde Şıble Rüzgarı

Haluj Gecesinde Şıble Rüzgarı
 Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (EKKKDD) her sene geleneksel olarak düzenlediği Haluj Gecesi Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Gecede Şıble Halk Dansları Topluluğu rüzgarı esti. Kent genelindeki çerkesleri...

 


Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (EKKKDD) her sene geleneksel olarak düzenlediği Haluj Gecesi Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Gecede Şıble Halk Dansları Topluluğu rüzgarı esti.


 


Kent genelindeki çerkesleri ve çerkes dostlarını bir araya getiren EKKKDD Haluj Gecesi ‘20 coşkulu kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi. Sunuculuğunu İshak Akbay’ın yaptığı gecede dernek bünyesinde oluşturulan Şıble Halk Dansları Topluluğu ve minikler Ritsa ekibi gösterileri ile misafirlere coşkulu anlar yaşattı. Doli Grubu Barabans ise gerçekleştirdikleri doli şovu ile büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Ses Sanatçısı Betül Bilgin seslendirdiği kafkas ezgisi parçalar ile kulakların pasını sildi. çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik yapılan mahalli çerkes düğünü ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.