Milletvekili Kabukcoğlu'ndan; Meclis Başkanı'na sorular

Milletvekili Kabukcoğlu’ndan;  Meclis Başkanı’na sorular
 İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, korona vakalarını tespit etmek için kullanılan Biospeedy Covid-19 PCR kitinin Avrupa’da yapılan araştırmalarda doğruluk oranının %40 çıktığı iddialarını Meclis Başkanlığına...

 



İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, korona vakalarını tespit etmek için kullanılan Biospeedy Covid-19 PCR kitinin Avrupa’da yapılan araştırmalarda doğruluk oranının %40 çıktığı iddialarını Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle,  TBMM Gündemine taşıdı.


Test kitlerinin onaylanmasında, satın alınmasında ve geliştirilmesinde söz sahibi olan Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan kurumların başındaki 5 ismin Temmuz ayında görevden alınması veya istifa etmesinin toplumda rüşvet ve rant şüphesi uyandırdığının altını çizen Kabukcuoğlu, “Türkiye Sağlık Enstitüleri, Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik ürünler Daire Başkanlığı, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Pandemi sürecinde halk sağlığını ilgilendiren önemli kurumların başında gelmektedir. Bu kurumların başında bulunan insanların bu süreçte üstlendikleri sorumluluklar ortadayken görevden alınmaları akıllara birçok soruyu getirmektedir. Aynı zamanda Sürecin sağlıklı bir şekilde işletilemediğinin de bir göstergesidir. Demek ki kamu yararına ve halk sağlığına ters giden bir şeyler var.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.