Elektrikçiler Odasından bakanlık çıkarması

Elektrikçiler Odasından bakanlık çıkarması
Elektrikçi esnafı da dert küpü haline geldi. Elektrikçiler, sorunların konuşulması ve çözüm bulunması için Ankara nezdinde ziyaretlerde bulundular.Türkiye Elektrik Teknisyenleri Genel Başkanı Osman Yeşilyurt, Eskişehir Elektrikçiler...

Elektrikçi esnafı da dert küpü haline geldi. Elektrikçiler, sorunların konuşulması ve çözüm bulunması için Ankara nezdinde ziyaretlerde bulundular.


Türkiye Elektrik Teknisyenleri Genel Başkanı Osman Yeşilyurt, Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı ve Federasyon Başkan Vekili Cafer Adıgüzel, Başkentte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Âdem Ceylan ile bir araya geldi. Ziyaret konusu hakkında bir değerlendirme de bulunan Federasyon Başkan Vekili Cafer Adıgüzel “ Ziyaretimizde 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu kanunu, Elektik Tesisatçılığında kalite, ikamet edilen konutlarda, işyerlerinde, binalarda, kurum ve birçok yerde elektrik insanların can ve mal güvenliğini, tesisatçı üyelerimizin yaptığı işleri üst seviye ye taşımak için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması için fikir birliğine varıldı. Bakanımız bu çalışmanın Cumhurbaşkanına iletildiğini en kısa zamanda onaylanıp yürürlüğe girdikten sonra meslek  lisesi,2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için ustalık belgesi olanlar hariç olmayanların mesleki yeterlilik sınavına girmeleri sınavda başarılı olanlara belgeye sahip olmaları içinde destek verileceğini söyledi. Mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler hiçbir şekilde elektrik tesisatçılığı mesleğinde çalışamayacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.