"Kalp krizi anında mutlaka 112'yi arayın"

“Kalp krizi anında mutlaka 112’yi arayın”
Dr. Sinan İbiş ile Güzel Hayat programına konuk olan ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, programda kalp rahatsızlıkları hakkında bilgiler verdi.                   Kalp...

Dr. Sinan İbiş ile Güzel Hayat programına konuk olan ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, programda kalp rahatsızlıkları hakkında bilgiler verdi.                   


Kalp krizi belirtileri ve kriz anında yapılabilecekler hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Bülent Görenek, göğüs ağrısının çok önemli bir kalp krizi semptomu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bülent Görenek, kalp krizindeki göğüs ağrısının diğer göğüs ağrılarından çok farklı olduğunu ve göğüste iman tahtası denilen kravat bölgesinin arkasında baskı tarzında bir hissin, ağrının ve sıkıntının oluştuğunu ve beraberinde bariz bir terleme ile geliştiğini ifade etti. Kalp krizi durumunda derhal 112 aranarak ambulans çağrılması gerektiğini ve ambulans gelene kadar da hastanın sakin bir yere oturması, kravatı varsa açması, rahat ettirilmesi ve hiçbir şekilde kendisinin ya da yakınlarının arabası ile hastaneye gitmeye çalışmaması gerektiğini önemle vurgulayan Prof. Dr. Bülent Görenek, 112 acil durum ambulanslarında kalp krizlerine direkt olarak müdahale edebilen ünitelerin bulunduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.