EGE'YE KIRKA'DAN BAĞLANIYORUZ

EGE’YE KIRKA’DAN BAĞLANIYORUZ
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu tarafından açıklanan ve ulusal medyada yer alan habere göre yeni otobandan Eskişehir’de faydalanacak. En geç önümüzdeki yıl başlaması beklenen otoban çalışmalarının...

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu tarafından açıklanan ve ulusal medyada yer alan habere göre yeni otobandan Eskişehir'de faydalanacak. En geç önümüzdeki yıl başlaması beklenen otoban çalışmalarının birkaç yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Proje İzmir ve Ankara arasını 4,5 saate indirirken, Eskişehir içinde Ege bağlantısı için şeni bir alternatif ortaya çıkacak. Eskişehirliler kırka üzerinden Ege bölgesine daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak.
ADİLOĞLU AçIKLADI
Başkent Ankara ile İzmir'i birbirine bağlayacak olan 'İzmir- Ankara Otoyolu' projesiyle birlikte karayoluyla 8 saati aşan yolculuk süresinin 4.5 saate indirilmesi planlanıyor. 8 milyar liraya mal olması beklenen proje.501 kilometre uzunluğa sahip olacak.
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu ise, “Proje çalışmaları devam eden Ankara-İzmir Otoyolu güzergâhı, Ankara çevreyolu'ndan başlayarak, Temelli, Polatlı, Sivrihisar, çifteler, Kırka, Dumlupınar, Uşak ili, Kula, Salihli ilçelerinden geçiyor. Marmara Gölü'nün kuzeyinden geçtikten sonra Hamzabeyli Köyü mevkiinde İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlanıyor. Ankara-İzmir Otoyolu mevcut devlet yoluna göre daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamaktadır. Söz konusu otoyol ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.