Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ALPAY HOCANIN TERCİHLERİ ŞAŞIRTIYOR

Göztepe maçının yarattığı travmayı göz önüne aldığımızda Bandırma maçının sonucu çok önemliydi. İzmir'de hakem rezaleti ile kaybedilen üç puan yetmezmiş gibi üstüne bir de TFF'den gelen puan silme cezası bütün moralleri bozmuştu. Şartları düşündüğümüzde zor geçmesini beklediğim bir maçtı ama hiç tahmin etmediğim kadar kolay oldu.
Bir kere sahada son derece dikkatli bir hakem vardı. Herhalde maça çıkmadan önce uyarılmış. Öyle ki hakem Özgüç Türkalp maç boyunca hata yapmamak için büyük çaba gösterdi. Sırf bu yüzden verdiği bazı kararlarda düdüğünü gecikmeli çaldı. Yanlış kararları da oldu ama baktığımızda hiçbiri maçın sonucuna etki edecek düzeyde değildi. Sahada normal bir hakem olunca iş futbolculara kaldı. O zaman da iki takım arasındaki kalite farkı ortaya çıktı ki bu da maçın skoruna direkt yansıdı. Bandırma sporun gücüde, kapasitesi de belli o yüzden kimse atılan dört gole aldanmasın. Asıl zorlu maçlar şimdi başlıyor. Önce Adana Demirspor ile oynayacağız ki, bu maç Adana temsilcisi içinde ligde var olma maçı. Bakmayın puan cetvelinde aşağıda olduklarına, onlara da TFF'den 3 puan silme cezası geldi. Yoksa aldıkları 3 galibiyet ve 5 beraberlikle 14 puanları olacaktı. Adana Demirspor iyi bir takım. Özellikle Engin İpekoğlu göreve geldikten sonra çıkışa geçtiler. Manisa ve Elazığ'ı yendikten sonra Ümraniye deplasmanında son dakikalarda gelen penaltı golüyle beraberliğe razı oldular. Kaliteli futbolculara sahipler, çok tempolu oynamasalar da sahaya iyi yayılıyorlar. Ama asla yenilmeyecek bir takım değiller. Bu saatten sonra her şey bizim elimizde. Kaliteli futbolculara sahibiz ve kağıt üstünde Demirspor'dan çok daha iyi bir takımız. Eğer son maçta olduğu gibi kalite farkını biraz olsun sahaya yansıtabilirsek Adana'dan da 3 puanla döneriz. Alınacak bir galibiyet silinen üç puanı da telafi eder. Ve şunu gönül rahatlığıyla söyleyeyim Yeni Malatya maçı bambaşka bir atmosferde oynanır.
Evet, Bandırma karşısında sezonun en rahat maçını oynadık. Burada rakibin etkisiz futbolu kadar Alpay Hocanın oyuncu tercihleri de öne çıktı. Her maç farklı bir kadro ile sahaya çıkmayı artık alışkanlık haline getiren Alpay Hoca bu sefer defansta Uğur İnceman'a forma vermişti. Bruno yedek kalırken Hasan Hüseyin ve Meye ise ilk 11'de şans buldu. Tabii burada asıl konuşulması gereken Uğur İnceman tercihi... Çünkü Aykut'un ilk 18'e bile alınmaması bundan sonra da Uğur'un defansta oynayacağı izlenimi yarattı. Bana göre zor bir karar. Çünkü rakipte son derece tehlikeli bir golcü olan Pote var. Alpay Hoca oyuncu tercihleri ile hepimizi şaşırtmaya devam ediyor. İnşallah bu sefer yalnız bizi değil rakibi de şaşırtır ve Adana'dan galibiyetle döner.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi