Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ESKİŞEHİRSPOR'DA ŞEFFAFLIK

Aslında bugünkü yazımda Eskişehirspor’un ilk 3 haftalık performansını değerlendirecektim. Ancak Pazartesi günü Başkan Sinan özeçoğlu’nu EsTv’de izledikten sonra bu fikrim değişti. Elbette saha içinde olanlar önemli ama şu anda Sinan Başkan’ın açıklamalarını değerlendirmek Eskişehirspor’un geleceği adına çok daha önemli. Saha içini düzeltmek mümkün… En azından verilen milli maç arasında çalışıp, kondisyon ve mücadele gücümüzü arttırabiliriz. Bu arada Erkan iyileşir, suskun golcü Bruno kendine gelir, Kayacan’da daha az hata yapmaya başlarsa işler biraz daha yoluna girer.


Peki ya saha dışı, orası nasıl düzelecek? Bugüne kadar kulübün nasıl kötü yönetildiği, kapalı kapılar arkasında işlerin nasıl yanlış yapıldığı defalarca konuşuldu. Gerek Halil ünal, gerekse Mesut Hoşcan hemen her buldukları fırsatta birbirlerinin yönetim anlayışını ve icraatlarını eleştirip, suçladılar. İyi de ne oldu? Hiçbir şey. Güya kulübün hesapları denetim şirketlerine inceletildi. Ama ne bir belge gördük, ne de bir rapor. 90+3 programı Eskişehirspor’daki yönetim anlayışı için kırılma noktasıdır. Nihayet birisi çıkıp masanın üstüne belgeleri koydu ve şeffaf yönetim adına ilk adımları attı. Umarım bunun arkası gelir ve Eskişehirspor bundan sonra doğru dürüst yönetilir. Programda dile getirildiği üzere ödenmesi gereken hem FİFA, hem de TFF’de sayısız dosya var. Bu dosyalar ödenmezse Eskişehirspor’un başı ağrımaya devam edecek ve kulübe transfer cezasından sonra bir de puan silme cezası gelecek. Akıl alacak gibi değil, yıllardan beri gelen dosyalar var. ödenmemişler, taksitlendirilmiş ama yine de ödenmemişler. Komik anlaşmalar yapılmış, bazı kişilere hak etmedikleri kazançlar dağıtılmış. Bırakın para almayı, Eskişehirspor formasını giyebilmek için üste para vermesi gerekenler, kulüpten milyonlarca alacaklı olmuşlar. Amatör küme seviyesindeki futbolcularla, sanki Neymar’la yapılıyormuş gibi sözleşme yapılmış, bu sözleşmelere bir de cezai şartlar konmuş. Sonra paralar geciktirilince bu cezai şartlar yürürlüğe girip borçlar ikiye, üçe katlanmış. Anladığım kadarıyla bugüne kadar kulübün hakları hiçbir şekilde kollanmamış. Dosyalara itiraz bile edilmemiş. Yazık vallahi de billahi de yazık.


Sinan Başkan’ı yıllar öncesinden tanırım. İş görüşmesinde bile konu ne yapar eder Eskişehirspor’a gelir saatlerce konuşurduk. öyle beklentisi olan, farklı hesaplar içine girecek biri kesinlikle değildir.  O’nun başkan olması Eskişehirspor camiası için büyük bir fırsattır. Zaman geçtikçe, yönetimsel anlamda çok şeyler başaracağına ve şu anda eleştirdiğimiz birçok şeyi düzelteceğine inancım tam. Ancak bunları yapabilmesi için kendisine destek olunması gerekiyor. Bu yükün altından kendisinin ve yönetiminin tek başına kalkması mümkün değil. Bazı kulüplerin nasıl destek bulduğunu duyuyoruz. Eskişehirspor’a verilen destek lafları da lafta kalmamalı biran önce hayata geçmelidir.


Okurlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi