Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BEŞTE BEŞ YAPMAK ZOR DEĞİL

Maalesef Eskişehirspor çok önemli bir fırsatı daha kaçırdı. Eğer bu maçı kazansaydık süper lig yolunda büyük bir avantaj elde edecektik. Hâlbuki Malatya’dan sonra Sivas’ı da yeneceğimizi, hatta farklı kazanarak ikili averajı da lehimize çevireceğimizi umuyorduk. Herkes inanmıştı. öyle ki taraftarlarımız hazırladığı özel koreografi eşliğinde statta muhteşem bir hava yaratmışlardı. Açıkçası Sivas istediğini alırken, biz stattaki havayı sahaya yansıtamamanın üzüntüsünü yaşadık. Maç bittiğinde Sivaslıların sevinç gösterisi bu atmosferden, biz bu 1 puanı nasıl çıkardık der gibiydi…    


Mustafa Denizli kart cezaları yüzünden Malatya’da kazanan takımda zorunlu değişikliklere gitmişti. Kamil ve Bruno’nun yerlerine Dorukhan ile Semih forma giyerken Malatya’da oyunda kaldığı sürede bana göre iyi işler yapan Meye’yi de yedeğe çekip Kaan’ı sahaya sürmüştü. Bu değişiklikler mi, yoksa başka şeyler mi etkiledi bilmiyorum ancak bir türlü sahaya istediğimiz oyunu yansıtamadık. Hakem Mete Kalkavan rakibin aşırı sertliğine tolerans sağlayınca, ağır zeminde fizik güçlerini iyi kullanan Sivaslı futbolcular bir adım öne geçti. Tutma ve çekmelere bırakın kart göstermeyi faul bile çalmayan Kalkavan, bu yönetimi ile rakibe önemli bir avantaj sağladı. Elbette bu bir mazeret değil çünkü müthiş bir taraftar desteğiyle oynadığımız maçta yeteri kadar istekli değildik. özellikle bazı futbolcularımız oyundan çabuk düşerken, fizik gücü ile öne çıkmasını beklediklerimiz ise istenileni veremedi. Yine de iki defa öne geçtik. Meye’nin golünden sonra Mustafa Hocanın oyuna daha etkili müdahale etmesini beklerdim. Bana göre Semih çıktığında oyuna Ofoedu’yu değil Ramazan’ı sokmalıydı. Böylece orta sahamızı daha dirençli hale getirebilirdi.  


Ligde hesaplar hala netleşmedi. Hatta biraz daha karıştı. Malatya yine avantajlı, Göztepe ise yarışa tekrar girdi. Bu hafta sonu yine çok kritik maçlar var. Rakiplerimiz kendi aralarında oynarken biz ligde kalmak için son şansını kullanan Mersin’le oynayacağız. Mersin’de bizim gibi mali sıkıntılar yaşayan bir kulüp. Transfer yasağı ile birlikte puan silme cezası aldılar. çok az bir taraftar grubu dışında şehirden fazla destekte görmüyorlar. Eğer bir mucize gerçekleştiremezlerse küme düşecekler. İzlediğim kadarıyla kapanan, katı defans anlayışıyla oynayan bir takım değiller, ellerinden geldiğince oyunun iki yönünü de oynamaya çaba gösteriyorlar. Güçleri belli ama son maçta ümraniye’ye yaptıkları gibi ligde birçok takıma zorluk çıkardıklarını unutmamalıyız.


Bundan sonra her şey kendi elimizde, kalan beş maçı kazanarak süper lig biletini kolayca cebimize koyabiliriz. Denizli Hocanın maçtan sonra dediği gibi, üzülecek, moral bozacak bir durum yok. Biz Sivas’tan da, Mersin’den de, ligdeki bütün takımlardan da iyiyiz. 5’de 5 yapmak zor değil. Yeter ki kalitemizi, isteğimizi, coşkumuzu sahaya yansıtalım, 5 maçı da kazanır, hedefimize mutlaka ulaşırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi