Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BİR BABAYİĞİT ARANIYOR


Eskişehirspor sevdalılarının 3 yıldır devam eden çilesi maalesef kötü bitti. Mesut Hoşcan ve ekibi Eskişehirspor'u küme düşürerek tarihi bir başarısızlığa imza attılar. Bazı şeyler anlatılmaz, yaşanılır. Gerçekten bize öyle 3 yıl yaşattılar ki, her bir günü acıyla, her bir günü sıkıntıyla doluydu. Sonuçta taraftarların sabır taşı çatladı ve hiç kimsenin arzu etmediği olaylar yaşandı. Stat yakıldı, kulübün başkanına ağır küfürler edildi. Elbette yaşananları tasvip etmek mümkün değil. Ama olayların bu noktaya gelmesinde asıl sorumlunun zamanında istifa etmeyen Mesut Hoşcan olduğunu söylemek lazım.
Bu ısrarın, bu inadın nedenini anlamıyorum. Eskişehirspor Başkanlığı bir hizmet makamıdır. Yapamadığın, beceremediğin zaman bırakıp gitmen gerekir. Mesut Hoşcan başka türlü düşünüyor demek ki, hala istifa etmedi. 4 Haziran'daki Genel Kurulda çıkıp ne anlatacak inanın çok merak ediyorum. Çünkü ortada iyi yaptım diyebileceği tek bir şey yok. Bugüne kadar verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getiremediği gibi kulübe öyle bir zarar verdi ki altından nasıl kalkılır bilemiyorum. Önce Güven ekibi olarak neye el attılarsa kuruttular, mahvettiler. Ne alt yapı kaldı, ne de üst yapı. Mali disiplinden vazgeçmeyeceğiz, kulübün ekonomisini düzelteceğiz dediler, sonuç ortada. Kulübe neredeyse her gün avukatlar geldi, haciz yaptılar. Futbolcuların birçoğu paraları zamanında ödenmediği için serbest kaldı. Açıkçası bir kulüp nasıl bu kadar berbat yönetilir hala anlayabilmiş değilim. Eskişehirspor'un gelmiş geçmiş en kötü yönetimine şahit olduk. Artık olanlar oldu, bundan sonrasına bakmamız gerekiyor. Şimdi yeni bir başkan adayı çıkar mı bilemiyorum. Çünkü ortada çok kötü bir tablo var. Üstelik Mesut Hoşcan göreve geldiğinde elinde lige hazır bir futbolcu kadrosu vardı. Şimdi o da yok, bazıları satıldı, satılamayanlar da zaten serbest kaldı. Yeni başkan her şeye sıfırdan başlamak zorunda, hem borçlarla boğuşacak, hem de süper lige yeniden çıkmaya çalışacak. Bu arada ne TFF'den ne de başka bir yerden tek lira beklemeden. Çünkü bütün gelirler ya temlikli, ya da hacizli...
4 Haziran tarihi Eskişehirspor için çok önemli. Mali genel kurulda bu kötü tablonun sorumluları ibra edilirler mi, edilmezler mi göreceğiz. Mali genel kurulda sonuç ne olursa olsun Mesut Hoşcan veya ekibi içinden biri kesinlikle aday olmamalıdır. Bana göre keşke Vali Bey başkan olsa... Kısa sürede yaptıklarını gördük. O olamayacağına göre camiayı kucaklayacak, şehrin dinamiklerini harekete geçirecek, yeni mali kaynaklar yaratacak, hem TFF nezdinde, hem kulüpler nezdinde lobi oluşturabilecek, hakkımızı yedirmeyecek, taraftarla, basınla uyum içinde çalışacak, ben değil biz diyebilecek, şampiyonluk hedefi içinde kulübü hemen süper lige taşıyabilecek, futboldan anlayan bir başkana ihtiyacımız var. Var mı böyle bir babayiğit bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi