Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Bize de yazık değil mi?

 


Okurumuz kasım ayı başından itibaren çalıştığı iş yerinden ücretsiz izne ayrıldığını söyledi.


Kendisi ile birlikte 17 arkadaşının da ücretsiz izine ayrıldığını söyleyen okurumuz “işveren devletin kendisine tanımış olduğu haktan yararlanarak 18 kişiyi ücretsiz izne ayırdı. O günden sonra bize günlük 39 TL üzerinden bir maaş verilmeye başlandı. Halbuki normalde çalışırken aldığımız para bu ücretin en az üç katı oranındaydı. ücretsiz izne ayrılınca mecburen 1100 küsur lira para ile geçinmek durumunda kaldık. Yaklaşık iki aydır bu parayı alıyoruz ve bu para bizim ancak ev kirası ile elektrik ve ısınma giderlerini karşılıyor. Evde diğer ihtiyaçlar için akrabalardan ve komşulardan yardım alıyoruz. Bu durum daha ne kadar devam edecek bilemiyorum ama bu şekilde giderse bizim sonumuz çok kötü olacak.”Dedi.


ücretsiz izne ayrıldığı için başka bir işte bulamadığını bulsa da zaten gelemeyeceğini söyleyen ve her gün 39 TL’ye mahkum olduklarını ifade eden okurumuz bu para ile hiçbir giderinin karşılığını almayacağını ve çoluk çocuğun resmen aç kalacağını sözlerine ekledi.


Bu duruma bir son verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen okurumuzun konuya ilişkin olarak bize aktardıklarını aynen köşemize alıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi