Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BU GALİBİYET İYİ OLDU


Daha önce de yazmıştım TFF 1.Lig'in havası çok farklı diye. Oynanan futbolu, yapılan tekme tokat mücadelesi, çalınan saçma sapan hakem düdükleri ile bizi alışması zor bir lig bekliyor. Bu yüzden Eskişehirspor için kolay maç yok. Ayrıca rakipler bize karşı daha bir motive, daha bir hırslı oynuyorlar. Transfer yasağı başta olmak üzere geçen sezondan birçok sorunu bünyesinde barındıran Elazığspor bile bütün bunlara rağmen sahada müthiş direnç gösterdi.
İki farklı geriye düştüler, 9 kişi kaldılar ama oyundan hiç kopmadılar. Aslında iki takım futbolcuları arasında büyük bir kalite farkı vardı. Bu kalite farkını kapatmak için Elazığspor'lu futbolcular devamlı sertliğe başvurdular. Hiç beklemediğim kadar sert bir maç oldu. Özellikle usta ayaklarımıza karşı bazı Elazığspor'luların yaptıkları acımasız faullere izin veren hakem yüzünden maç zaman zaman çığrından çıktı. Hakem Elazığspor'lu iki futbolcuyu oyundan attı ama bana göre bu sayı daha çok olabilirdi. Çağatay Şahan'ın aleyhimize verdiği penaltı kararı da yanlıştı. İyi ki Boffin kurtardı. Boffin bu takımın emniyet sübabı. En ihtiyaç duyulan anda devreye girdi ve rakibin umutlarını söndürdü. Semih'e de ayrı bir paragraf açmak lazım. Adam tam bir golcü. Onu ceza sahası içinde ne kadar çok topla buluşturursak, işimizde o kadar kolay olur. Defansta Aykut'un yokluğunda Felix forma giydi. Genç İsveç'li hava toplarında iyi olsa da, insan da her an hata yapacakmış gibi bir his uyandırıyor. Bu haftada Hakan'ın kırmızı kart görmesiyle defansın göbeği bizim için kanayan yara haline geldi. Kırmızı kartlara çare bulmak lazım, aksi halde başımız çok ağrıyacak gibi gözüküyor. Orta sahada görev verilen Kamil Ahmet ise bir önceki maça göre daha istekli ve etkiliydi. Buna karşılık Bilal Aziz çok aksadı. Zaten Alpay Hoca'da onu erken çıkararak gerekli müdahaleyi yaptı. Takım hala istenilen seviyeye de değil. Kapasitesinin şu anda yüzde 50-60'ıyla oynuyor. Bu seviyeyi yukarı çekmek için başta Erkan Zengin olmak üzere Uğur İnceman, Tarık, Kaan, Bilal Aziz gibi futbolcuların daha fazla katkı yapmaları gerekiyor.
Elazığ galibiyeti güzel oldu. Alpay Hoca'da, futbolcularda, bizlerde biraz daha rahatladık. Önemli olan seyirci yasağı bitene kadar enaz kayıpla işi götürmek. Bu dönemi kazasız belasız atlatabilirsek yeni stadımızda, taraftarımızın yaratacağı muhteşem atmosferle kimse önümüzde duramaz. Yeter ki o döneme kadar fazla hata yapmadan gelelim. Ondan sonrası daha kolay olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi