Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BU İŞİN ALTINDAN BİR TEK HALİL ÜNAL KALKAR

Eskişehirspor'umuzun maddi açıdan ne kadar büyük bir sıkıntı içinde olduğunu bilsek de sezon başından beri sadece saha içine odaklanmış, kulüpte neler olup bittiği ile ilgilenmemiştik. Çünkü nasıl olsa orada Halil Ünal vardı. Halil Başkan bir şekilde bütün sorunları halleder diye düşünüyorduk. Bugüne kadar da öyle oldu. Ancak görüyorum ki artık o da tıkandı. Eğer FİFA'da bekleyen dosyaların paraları zamanında ödenmezse Eskişehirspor'a transfer yasağı ile birlikte puan silme cezası verilecek. Bu da bugüne kadar verilen bütün emeklerin boşa gitmesine sebep olacak.

Halil Ünal göreve geldiği günden beri hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadı. Ödemelerle, borçlarla ilgili olarak bir gün olsun sızlandığını duymadık. Belki de bu yüzden fazla endişelenmedik. Ancak şimdi şehirden gerekli desteği alamadığı için istifa edeceğini duyuyoruz. Tabii, bana birçok soru soruluyor. Borcun ne kadar olduğu, bu borcun nasıl yapıldığı, Halil Ünal'ın bunları niye açıklanmadığı gibi... Elbette bunlarında konuşulması, hatta özellikle Mesut Hoşcan döneminin çok ayrıntılı bir şekilde sorgulanması gerekiyor. Doğruları bilmek herkesin hakkı... Yine de bunları konuşacak daha çok günlerimiz olacak. Şimdi bunları tartışmak yerine bu zor günleri atlatmanın, FİFA'daki dosyaları ödemek için para bulmanın çarelerini aramalıyız. Çok az zaman kaldı. Para bulunamazsa olacakları düşünmek bile istemiyorum. Açıkçası yeni stadımız, gerek isim hakkı, gerekse loca ve kombine satışlarıyla yönetimin en önemli gelir kaynağı olacaktı ancak beklenen gelir bir türlü sağlanamadı. Stadın isim hakkı konusunda Sayın Bakanımız ve Sayın Harun Karacan'ın da devreye girmesi gerekiyor. Birkaç tanesi hariç maalesef şehrimizin ileri gelenleri, marka olan firmaları, kurum ve kuruluşları nedense hep Eskişehirspor'a uzak durdular. Hatta bazıları şehrinin takımına değil de İstanbul takımlarına destek olmayı tercih ettiler. Şunu söyleyeyim ki, puanlar silinip, cezalar gelse de, Eskişehirspor her zaman var olacak ve bu zor günler geçildiğinde yanında olmayanlar mutlaka bir şekilde hatırlanacaktır.

Hep birlik ve beraberlikten bahsediyoruz ama yine Eskişehirspor'un yanında taraftarı dışında kimse yok. Ama onların gücü de bir yere kadar. Bu saatten sonra her şey olabilir. Ne olursa olsun, bu taraftar her zaman Eskişehirspor'un yanında olacaktır. Büyüklerimiz "gün doğmadan neler doğar" demişler. Bekleyelim belki de o kadar yalnız değilizdir. Ben Halil Başkan'a güveniyorum, bu zor günlerin altından kalkarsa bir tek o kalkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi