Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BU KADARI DA ÇOK FAZLA

Eskişehirspor Adana'dan 3 puanla dönerek zorlu bir engeli kayıpsız geçmeyi başardı. Demirspor ligin sert ve dirençli takımlardan biri... Öyle kolay maç kaybetmiyorlar, bizden önce bir tek Balıkesir'e, o da deplasmanda yenildiler. Baktığımızda neredeyse tek bir pozisyon vererek tamamladık maçı. O pozisyonda da Erkan'a yapılan net bir faul vardı. Açıkçası tam bir mücadele maçı oldu ve bana göre sezon başından beri ilk defa futbolcularımız güven verdi.
Bir kere saha içinde inanılmaz derecede yardımlaşma vardı. Gamsız bir futbolcu izlenimi veren Meye'nin kendi ceza sahamıza kadar adam kovalaması, Semih'in pres yapması, Hakan'ın her yere yetişmesi, Tarık ve Kamil Ahmet'in ileri, geri motor gibi çalışması, Erkan'ın sahada bir kaç görev birden üstlenmesi beni ilerisi için umutlandırdı. Sanki taşlar yerine oturmuş gibiydi. Takım bütünlüğü ve uyumu açısından iyi bir görüntü verdik. Sahada hiç geri adım atmadık. Her topa, her ortaya, her şuta müdahale ettik. Bunların yanında eksiklerimiz de vardı. Bir kere çok fazla pas hatası yaptık. Özellikle hızlı hücuma çıktığımızda tehlikeli olabilecek pozisyonları gereksiz telaşla ve top kayıplarıyla boş yere heba ettik. Şimdi sıra geldi en kritik maça. Milli maç arasından sonra lideri misafir edeceğiz. Yeni Malatya ligin sürpriz takımı... 10 maçtan 8 galibiyet, 1 beraberlik çıkardılar ki bu başarıyı hiç yabana atmamak lazım. Belki bu durumu kendileri de tahmin etmiyorlardı ama Malatya'yı takip edenlerin söylediği gibi yabancıları iyi çıktı. İki özellikleri dikkat çekiyor. Hızlı hücuma çıkıyorlar ve duran toplarda rakip kalede çok etkililer. Sonuçta mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Eğer galip gelirsek aradaki puan farkı azalacağı gibi ligdeki zirve hesapları da sil baştan yapılacak. Ama Eskişehirspor'un başına öyle şeyler geliyor ki, aklım almıyor. Yapılan açıklamalara göre yeni stadın teslim tarihi 30 Kasım. O da TOKİ tarafından yeterli görülüp teslim alınırsa. Eğer teslim alınmazsa yandık ki yandık.
Eğer bir yolu varsa, bir şekilde eksik de olsa yeni stadımızda maçı oynayabileceksek bu şansın sonuna kadar zorlanması gerekir. Hatta bu konuda şehrin seçilmişleri ve bürokratları da destek olmalıdır. Bir takımın bir sezonda kendi sahasında oynayabileceği maç sayısı sadece 17. Düşünün bu 17 maçın 4'ünü seyircisiz, 1'ini de Ankara'da oynadık. Eğer stat yetişmezse Malatya maçı taraftardan mahrum kalacağımız 6.ncı maç olacak. Bu şartlarda Eskişehirspor süper lige çıkarsa tam bir mucizeye imza atmış olacak. Biz mucizeleri severiz ama bu kadarı da gerçekten çok fazla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi