Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BU YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK

Samsun galibiyeti sonrasında gözlerimiz Malatya ve Sivas’ın maçlarına çevrilmişti. Beklediğimiz güzel haber Bandırma’dan geldi. Ligde kalma mücadelesi veren Ban Ban’lar, lider Malatya’yı farklı yenerek süper lig yolunda Eskişehirspor’un önünü açtılar. Bundan sonra ipler elimizde, kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Kalan 3 maçı da kazanırsak son hafta Sivas ile Malatya arasında oynanacak maçta hangi sonuç alınırsa alınsın Eskişehirspor ilk iki içinde yer alarak süper lige çıkacak.  


Yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik. Tek yapmamız gereken kalan 3 maçı da kayıpsız geçmek. Bu 3 maçtan ilkini ligin enteresan takımlarından Denizli ile oynayacağız. Ligde her hafta ilginç sonuçlara imza atan Ege temsilcisi, aslında deplasmanlarda daha başarılı. İkinci yarıda kendi evinde oynadığı 7 maçta sadece Bolu’yu yenebildiler. Buna rağmen sağı solu belli olmayan, deli dolu bir takım. Eskişehirspor’un bir diğer dezavantajı da ligdeki her takımın bize karşı çok kolay motive olması... Marka isimlerden oluşan kaliteli kadrosu, takımın başında Mustafa Denizli gibi bir ismin olması ve her maçta taraftarımızın yarattığı maç atmosferi ile bütün takımların hedefi haline geliyoruz.


Bu maçta öyle olacak. çalkantılı bir sezon geçiren, bunun sonucunda kongreye giden yeşil siyahlılarda futbolcuların bu durumdan çok fazla etkilenmediğini son ümraniye maçında gördük. Maçın başında 1 kişi eksik kalsalar da, oyundan hiç kopmadan mücadele ederek berabere ayrıldılar. ümraniye maçı öncesinde kafa izni verilen Kappel’in bizim maç öncesinde döneceği söyleniyor. Kappel oynarsa Ziya ile birlikte her iki kanatta da çok etkili oluyorlar. Orta sahada Moritz oyunu iyi yönlendiriyor. Buna karşılık agresif ve her an kart görme potansiyeli olan bir futbolcu. ümraniye maçında kırmızı kart gören kaleci Zeki Ayvaz’ın yerine ilk maçta bize karşı da oynayan Asil Kaan görev alacak. Bu maçta sakatlanarak oyundan çıkan Alfred Sankoh’un ise yetişeceği belirtilmiş.


Aslında kimi oynatırlarsa oynatsınlar, Denizlispor klasik bir kontratak takımı. İlk yarıda kendi sahamızda oynadığımız ve 3 farklı yenildiğimiz maçı hatırlayalım. Yine aynısını yapmaya çalışacaklar. Biz ise iyi bir hava yakaladık. Sakin olup, gücümüzü ve kalitemizi sahaya yansıtırsak taraftarımızın desteğiyle de Denizli’den istediğimizi alarak döneriz. Bu yolun sonu şampiyonluk... Yolumuz ve bahtımız açık olsun.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi