Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BUNDAN SONRASI KENDİ ELİMİZDE

Eskişehirspor için kritik bir haftaydı. Çok şükür beklediğimizden de güzel geçti. Eskişehirspor'un kazanması kadar diğer takımların da bu hafta puan kaybetmesi gerekiyordu ki, öyle de oldu. Sivas ve Mersin yenilirken, düşme hattının üstünde yer alan Rize ile Kayseri arasındaki maçta kazanan çıkmadı. Bu sonuçlarla haftalar sonra sonunculuktan kurtulurken Kayseri ile aramızdaki puan farkı da 3'e indi. Artık bundan sonra her şey kendi elimizde, iyisiyle, kötüsüyle ne yaparsak kendimiz yapacağız.
Galatasaray galibiyeti üzerine çok konuşmak istemiyorum. Güzel bir galibiyet oldu ama geride kaldı. Zaten kalmalı da. Çünkü bizi bekleyen zor maçlar var. Kalan maçlara baktığımda şunu gördüm sadece bizim değil, düşmeme mücadelesi veren bütün takımların işi zor. Hiçbir maç garanti değil, ligde kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Bu yüzden hiç ummadığın puanları kaybedebiliyorsun. Ayrıca üst sıraları kovalayan, hedefi olan takımlarla oynamak büyük dezavantaj... Bizde maalesef ligin en formda, en istekli takımları Osmanlı ve Konyaspor ile üst üste oynayacağız. Kayseri ile aramızda puan farkının açılmaması hatta onları yakalayıp geçmemiz için bu iki maçtan galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Osmanlı maçının tam da bu döneme gelmesi bizim için iyi olmadı. Çünkü Ankara temsilcisi ikinci yarıda çok başarılı performans sergiliyor ve uzun süredir yenilmediler. Bu sezon Osmanlı'nın birkaç maçını canlı izleme imkânım oldu. Öyle oyunu güzelleştireyim, pas yapayım, top gezdireyim gibi bir düşünceleri yok, tamamen kazanma odaklı bir takım. Sert, agresif ve tempolu oynuyorlar. Çoğu takıma ters gelecek bir taktik anlayışları var. Musa Çağıran'la beraber bizim iki eski futbolcumuz Lawal ve Mehmet Güven rakibin kilit oyuncuları. Orta sahada baskı yaparak kazandıkları topları çok hızlı bir şekilde hücum bölgesine taşıyorlar. O yüzden top kayıplarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bakalım Samet Hoca bu ters ve zorlu rakibe karşı nasıl bir taktikle oynayacak.
Görünen o ki Osmanlı karşısına çok farklı bir motivasyonla çıkmamız gerek. Aksi halde işimiz daha da zorlaşır. Zaten Eskişehirspor diğer takımlara göre daha çok sorunla boğuşarak ligde mücadele ediyor. Bir Sivas, bir Kayseri bu bakımdan bize göre daha avantajlı. Ama onlarda olmayıp bizde olan bir şey var o da taraftar. Bu takım bugüne kadar pes etmediyse, taraftarı sayesinde pes etmedi. Şimdi yine Ankara'da sevdalarının yanında olacaklar. Galatasaray maçı sonrasında güzel görüntüler yaşandı. Taraftar ve futbolcular galibiyeti büyük coşkuyla kutladılar. Tek temennim bu mutlu tablonun Ankara'da da devam etmesi... Kazanmak güzel, kazanmaktan vazgeçmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi