Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BURAYA KADAR GETİRDİK, BAŞARACAĞIZ

Adına ister final maçı diyelim, ister ölüm kalım maçı, Eskişehirspor Antep'te tarihinin en kritik 90 dakikalarından birisini oynayacak. Bu maç 2008 yılında Boluspor ile oynadığımız playoff maçı kadar önemli. Çünkü hedef aynı, süper ligde oynamak... Gerçekten hiç kolay olmadı buraya kadar gelebilmek. Haftalarca ligin dibine demir attık. Birçok maçta kötü oynadık, kendi sahamızdaki kritik maçları kaybettik. Hoca değiştirdik, olmadı, bir daha değiştirdik. Para zaten hiç yoktu, olanı da Mesut Başkan iyi yönetemedi. Hatta para yüzünden kulüpten kaçan futbolcular oldu. Bir Vali Baba, bir de taraftar bu takımın arkasında durdu, hiç pes etmedi, hiç vazgeçmedi.
Bu ikisinden biri olmasaydı biz çoktan küme düşmüştük. Bakın ne Mersin ne de Sivas bu işi başaramadı. Yaparsak biz yapacağız, bunun içinde Antep'i yenmek zorundayız. Antep'ten sonra 2 maçımız daha var diyenler olabilir ama onlara bu maçı kazanamadıktan sonra diğer maçların hiçbir önemi kalmayacağını hatırlatmak isterim. Bu arada ilginçtir bizim oynayacağımız her maç öncesinde rakiplerde iyi, kötü bir şeyler yaşanıyor. Gaziantep'te ligdeki olumsuz gidişe son vermek için Sergen Yalçın'ı teknik direktör olarak getirdi. Açıkçası Sergen'in bu saatten sonra Antep'e vereceği tek şey var, heyecan ve coşku. Yoksa futbol olarak yapacağı hiçbir şey yok. Antep sezonu 4-5 futbolcunun üzerine yıkarak götürmeye çalıştı. Kalede Karcemarskas, defansta El Yasa, orta sahada Orkan ve hücumda Muhammet Demir. Muhammet Trabzon'a satılınca bütün yük Larsson'a kaldı. Ayrıca son maçta Orkan ve Koray'da sakatlandı. Şu anda ligin en zayıf takımı durumundalar. Onlarda kendileri açısından kader maçına çıkacaklar. Duyduğumuz şehirde yeni bir hava yaratıp, maçı dolu tribünler önünde oynamaya çalışıyorlar. Bu bakımdan böylesine kritik bir maçı taraftar desteği ile oynamamız çok önemli. Herkes etkileniyor, rakipte, hakemde, spor kamuoyu da. Ama en çok kendi futbolcularımız için gerekli taraftar desteği. Yorulup, bunaldıklarında, işler ters giderken bile arkalarında hep o muhteşem güç oluyor.
Antep, ligdeki en uzak deplasmanlardan birisi. Saatlerce yollarda gidilecek, yemesi var içmesi var. Taraftar grubu liderleri bir kampanya başlattılar. Maça gidecek taraftara otobüs desteği. Sadece bu kadar... Gerisini kendileri halledecekler. Hep şunu söyledik. Eskişehirspor düşerse sadece bu takım küme düşmeyecek, şehir de küme düşecek diye. Gittiğimiz her yerde, hatta futbolla en alakasız yerlerde bile Eskişehirspor'un şehre kattığı değeri gördük. Eskişehirliyim deyince ilk akla gelenlerin "Es Es Es Ki Ki Ki Es Ki Es Ki Es" ya da Kırmızı Şimşekler olduğuna birçok kez şahit olduk. Böylesine hayati bir maça çıkarken Eskişehirspor taraftarının kendisine ayrılan tribünleri doldurması çok önemli... Belediyeler, resmi ve özel kurumlar, odalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler, Eskişehir'den kazanan firmalar, eğer bu taraftarı yolda bırakırsanız size de birkaç çift lafımız olur. Gün birlik günü... Haydi, omuz omuza hep birlikte Antep'e. Yolumuz açık, Allah yar ve yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi