Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Daha iş bulamadan icralık olacağız

Üniversiteden 2,5 yıl önce mezun olmuş, hala iş bulamamış bir genç okurumuz aradı.


Öğrenim gördüğü süreç içersinde Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kredi aldığını söyleyen okurumuz, okulun bitmesi ve mezun olması ile birlikte bu aldığı kredilerin geri ödemesinin geldiğini söyledi.


Mezun olduğu günden bu yana geçen 2,5 yıllık süre içerisinde iş bulamadığını söyleyen okurumuz, bu kredileri nasıl ödeyeceğini sordu.


Herhangi bir işe yerleşemediği için kişisel giderlerinin bile ailesi tarafından karşılandığını söyleyen okurumuz ”Öğrenci iken bu krediyi aldık. Elbette ödeyeceğiz. Ancak herhangi bir işte çalışamadığım için bu krediyi maalesef ödeyemiyorum. Benim durumumda olan milyonlarca üniversiteli genç var. Onlarda herhangi bir işe yerleşemediği için bu kredileri ödeyemiyor.” Dedi.


Kredi Yurtlar Kurumundan alınan kredi miktarının ödenmedi her ay faiz ile arttığını belirten okurumuz, bu konuda bir düzenleme yapılmasını istedi.


Ödenmeyen kredi borçlarının faizlerinin silinmesini isteyen ve kredi borçlarının, ancak işi gerilmesi ile geri alınması gerektiğini sözlerine ekleyen okurumuz‘un konuyla ilgili olarak söylediklerini aynen yayınlıyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi