6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

EFENDİMİZİ ANLAMAK

Kainatın medar-ı iftiharı Efendimiz Hz.Peygamberimiz (a.s= ona selam olsun) O yeniden dirilişimizin habercisidir. Kurumuş yeryüzünü canlandıran bir menbadır. Onunla gelen rahmet esintilerini hisseden gönüller, ilahi mesaja kulak vermiş, doğru bildikleri yanlışlarından sıyrılmış ve dirilişe yönelmişlerdir.
Bugün ise pek çok insan hakikaten mesajdan ve gerçek rehberden mahrum gayri insani bir hayat içindeler. Gençlik serkeş olmuş, insanlar birbirine düşmüş, Müslümanlar zillet ve sefalete mahkum birbirlerini öldürüyorlar. Katil, Allahü ekber diyor, maktul de Allahü ekber diyor. Bu ne korkunç bir manzaradır.
Rasulullah Efendimiz "Müslüman, müslümanı öldürmedikçe kıyamet kopmaz" buyuruyorlar. Herhalde kıyametin kopması yaklaştı ki Müslümanlar birbirlerine düştüler. Mezhep savaşlarının 3.Dünya savaşına sebep olmasından korkulur.
Bütün bu insanlara müjde diriliş ve kurtuluş gerek. Kurumuş gönüllerimizin yeşermesine vesile olacak Nebiler Sultanı Efendimizin iyi tanınması ve iyi tanıtılması gerekiyor. Bu konuda Yüce Rabbimiz (c.c) şöyle buyuruyor:
" De ki: Ey insanlar! Gerçekten ben sizin hepinize göklerin ve yerin sahibi Allah'ın (gönderdiği) elçiyim. Ondan başka ilah yoktur. O diriltir ve öldürür. Öyle ise Allah'a ve onun ümmi Rasülüne ve O'nun kelimelerine (Kur'an-a) gönülden inanan Rasülüne iman edin ve Ona uyun ki doğru yolu bulasınız" (Araf Suresi Ayet 158, Saife:169)
O'nu tanıtacak, öğretecek görevi üstlenecek gönül erlerine ve Hak dostlarına büyük ihtiyaç vardır. Bu uğurda maddi bir beklentiden uzak sırf Allah rızası için gayret ve hizmet gerekir. Bu görev,Rabbimizin inananlara yüklediği bir vazifedir. İslam ve Kur'an onlara emanettir. Bu büyük emanet küçük ve basit şeylere feda edilmemelidir. Sonra Yüce Rabbimizin hesap günü: "Rasülünü tanıttınız mı dinimi, Kur'an'ımı öğrettiniz mi?" diye soracağı suale ne cevap vereceğiz?...
Hakkın hatırı için "Emrolunduğu gibi dosdoğru ol" (Hud:112) Mealindeki ilahi beyan ve emre uyarak herkes Efendimizi tanıtmak ve öğretmek için görev üstlenmelidir. Görevden kaçanlar tembellik gösterenler büyük vebal altındadırlar.
Cenab-ı Hak (c.c) İslamın ilk yıllarında elçisine (Rasülüne) görev verirken aleni İslam davetine yakın akrabalarından başlaması emredildi. (Şuara suresi)
Anne-babalar evlerinde çocuklarına Efendimizin hayatını okumalı, akraba toplantılarında da Efendimizin anılmasına tanıtılmasına yer verilmelidir. Her sene Rebiulevvel ayının 12.gecesi Mevlid Kandillerinde okunan Mevlid'den önce ve sonra yapılan vaaz ve konferanslarda Rasülü Ekrem Efendimiz tanıtılmalıdır.
Bu özel kandilden başka resmi tanıtım 'Kutlu Doğum Haftası'nda yapılır. Bu Kutlu Doğum Haftası her senenin Nisan ayı ortasında yurdumuzda ve T.Diyanet İşleri Başkanlığının temsilcilerinin (görevlilerin) bulunduğu yurtdışında temsilen Hz.Peygamberimiz anlatılıyor, tanıtılıyor.
Önümüzdeki bu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bütün Müslümanlar yapılacak vaaz, konferans ve toplantılara katılmalıdır. Evlerde de Efendimizin hayatı hakkında dini eserler mutlaka okunmalı Efendimiz (a.s) sevdirilmelidir.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Rasülüllah Efendimize bol bol Salavat-ı şerife okuyarak onun şefaatini kazanma gayretinde olmalıyız.
Bu seneki Kutlu Doğum Haftası 10 Nisan 2015 Cuma günü Reşadiye Camii'nde kitap sergisinin açılımıyla başlamış olacaktır. Bütün müslümanlar davetlidirler.
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi