Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Engelleri kaldıralım lütfen!

Gazetemizi arayan bir vatandaşımız şikayetini şöyle dile getirdi: “Engelli bir çocuğum var. Şu an 1’nci sınıfa gitmekte.  Benim çocuğumun durumunda olan bir kaç veli ile bir araya gelip konuştuk. çocuklarımızın topluma kazandırılması hedef alınarak uygulanan kaynaştırma eğitim konusunda bazı sorunlarımız mevcut olduğu kanısındayız. Eğitim alanında diğer öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecilerden kaynaklı olarak ayrımcılığa uğruyorlar. Her ne kadar bir şeyler yapmak isteyen öğretmenler olsa da onlar için destekleyici programlar bulunmadığından yalnız bırakılıyorlar. Bir de şu kaynaştırma eğitimine değinmek istiyorum.
 Kaynaştırma eğitimi nedir? dendiğinde; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin akranları ile birlikte eğitim ve öğretimlerini bütün kademelerde sürdürme esasına dayanan, destek hizmetlerinin sağlandığı özel eğitim uygulamalarıdır. Başka bir deyişle engelli bireylerin engeli olmayan bireylerle eğitsel ve sosyal olarak bütünleşmesini sağlama işlemidir. özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, eğitimlerini öncelikle yetersizliği olmayan akranları ile birlikte aynı kurumda sürdürmeleri sağlanır. özel eğitime ihtiyacı olan bireyler kaynaştırma yoluyla eğitimlerini, yetersizliği olmayan akranları ile birlikte aynı sınıfta tam zamanlı sürdürebilecekleri gibi özel eğitim sınıflarında yarı zamanlı olarak da sürdürebilirler.
Esas mesele kanımca bizlerin eğitim sistemimizde engelli insanlara nasıl davranılacağı, engellinin ne demek olduğunun öğretilmemesi.Onun için de özellikle engelsiz çocukları olan anne babalar çocuklarının engelli çocuklar bir araya gelmesini istemiyorlar.  Biz engelli çocukların velileri olarak bu konuda daha hassas olunmasını istiyoruz..Kısacası engelli çocuklarımız, engellerinden dolayı zorunlu eğitimden muaf tutulamazlar. Teşekkürler”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi