Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ESKİŞEHİR BASKET TARAFTARI ÇAĞIRIYOR


Eskişehir Basket, Mamak Belediyesi ile Ankara'da oynadığı maçı iki uzatma sonunda kazandı. Bir ara farkı 13 sayıya kadar çıkaran Eskişehir Basket, biraz gevşeme, biraz yanlış oyuncu tercihleri, üstüne bir de hatalı hakem kararları eklenince az daha maçı kaybediyordu. Allah'tan Evren Büker'in uzun mesafeli üçlüğü basket oldu da maç uzatmalara kaldı. İkinci uzatmada daha az hata yapan takımımız maçı kazanarak play off yolunda bu zorlu engeli geçmeyi başardı.
Mamak Belediyesi Spor Salonunda tam bir curcuna vardı. Yaklaşık 500 ilkokul öğrencisi otobüslerle okullarından alınıp salona getirilmişti. Öğrenciler çığlık çığlığa maçı izlerken asıl zorluğu maça konsantre olmakta sıkıntı çeken basketbolcular yaşamıştır sanırım. Mamak Belediyesi tribün desteğini ilkokul çocukları ile çözmeye çalışırken, gözlerim salonda EsEs bayrağı yada kaşkolu aradı ama göremedim. İçerdeki maçlarda Eskişehirspor taraftarı Eskişehir Basket'e olan desteğini göstermeye başladı. Özellikle son Akhisar Belediye maçında salonda güzel bir ortam vardı. Ancak Ankara gibi birçok Eskişehirlinin yaşadığı bir şehirde az da olsa bir taraftar grubunun salonda olmaması beni üzdü. Çünkü Eskişehir Basket benim hem gözümde, hem de gönlümde Eskişehirspor'un bir parçası. Eskişehir Basket'in Başkanı Sinan Özeçoğlu'nu uzun yıllardan beri tanırım. Bilenler bilir kendisi tam bir Eskişehirspor sevdalısıdır. Keza yönetiminde yer alan isimlerin bir çoğu Eskişehirspor camiası tarafından yakından bilinmektedir. Zaten Eskişehirspor ile Eskişehir Basket yönetimleri arasındaki iyi bir iletişim ve işbirliği var. Her iki Başkan'ı da hem futbol hem de basketbol maçlarında görmek mümkün. Hatta Eskişehir Basketbol takımı Ankara'daki bu maça Eskişehirspor otobüse ile gitti. Bu güzel jest için Halil Başkan'ı da kutlamak lazım. Aslında çoğu kişinin gönlünden her iki kulübün tek çatı altında birleşmesi geçiyor olabilir ama bunun olabilmesi için en azından Eskişehirspor'un sırtındaki ağır borç yükünden kurtulması gerekir. Futbolu yönetmekte zorlanan yönetimin bu şartlar altında basketbola kaynak ayırması mümkün değil. Beklentimiz her iki kulübümüzün de sezon sonunda el ele birlikte şampiyon olarak kendi süper liglerine yükselmesidir.
Eskişehirspor bizim sevdamız, canımız, kanımız. Aynı duygu ve hislerle Eskişehir Basket'e de sıkı sıkı sarılmak gerekiyor. Çünkü basketbolda seyirci baskısı çok önemli. Özellikle hakemler çaldıkları yada çalmadıkları düdüklerle maçın kaderini saniyeler içinde değiştirebiliyorlar. Başkan Özeçoğlu bütün taraftarı tribünlere davet ederken onlara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylüyor. Salonlara gelsinler hem birlikte eğlenelim, hem de şehrimizin takımını elbirliği ile şampiyon yaparak, bu başarıyı birlikte kutlayalım diyor. Bu güzel davete uymak lazım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi