Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

GALİBİYET SERİSİ BOZULMASIN


Eskişehirspor bir lig maçından çok daha fazlasını, yıllar sonra bile her daim hatırlanacak olan yeni stadın açılış maçını kazanarak kendisine yakışanı yaptı. İlk maçın lig liderine denk gelmesi ilginç bir tesadüftü belki ama böylesi daha iyi oldu. Şehir olarak zorlu bir süreçten geçtik, hatta Bandırma spor maçını Ankara'da oynamak zorunda kaldık ama sonuçta hasret bitti ve stadımıza kavuştuk. Bu konuda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Kabul etmek gerekir ki teslim süresi beklenilmeden maç oynadığımız için statta eksiklikler çoktu ama şimdilik bunlara katlanacağız.
Maça gelirsek daha önceden rakibin yabancı futbolcularına dikkat çekmiştik. Dediğimiz gibi kaliteli yabancılara sahipler ama sahada asıl farkı yaratan onlar değil de maçın hakemi oldu. Fırat Aydınus yanlış bir kararla Semih'i atarak sonuca olmasa da sahada oynanan futbola direkt etki etti. Bir kişi eksik kalınca ikinci yarı Malatya çok üzerimize geldi. Ciddi gol pozisyonlarına girseler de o dakikalarda başta Boffin'in kurtarışları olmak üzere futbolcularımızın savunma anlamında verdiği mücadele takdire şayandı. Belki güzel oynamadık ama maçı kazanmak için resmen savaştık. Bu mücadele her türlü övgüyü hak etse de, yine de daha akıllı oynamamız gerekiyordu. Yeni stattaki ilk maçı kazanma isteği takımın geriye bu kadar çok yaslanmasına neden olmuş olabilir. Ama o dakikalarda yenilebilecek bir gol telafi edilmesi zor sonuçlara neden olabilirdi. Neyse ki seyircinin yarattığı muhteşem atmosferden enerji alan futbolcularımız kalemizde duvar ördüler. Tek tek futbolcu ayırmak istemiyorum her biri özveriyle mücadele etti, hepsini tebrik ediyorum. Maçın sonlarında gelen 2.nci gol statta müthiş bir sevinç yaşattı. Bu maça imkânı olup da gelemeyenler çok şey kaçırdı. Bence sırf taraftarımızın şovunu izlemek için bile maçlara gidilir. Açıkçası şehirde güzel bir hava oluştu. Bu havanın bozulmaması, bu coşkunun daha da artarak devam etmesi için Sivas'tan eli boş dönmemeliyiz.
Sivas deplasmanları hep zorlu geçer. Onlarda sezona şampiyonluk parolası ile başladılar ancak beklentiyi karşılayamadılar. Hâlbuki güçlü bir kadroları var, hatta farklı yenildikleri son Ümraniye maçında Yiğit İncedemir, İbrahim Öztürk, Hasan Kabze gibi süper ligin iyi bilinen isimleri yedek kulübesindeydi. Bu yenilgi yüzünden Mesut Bakkal ve futbolculara karşı şehirde büyük bir tepki oluştu. Sırf bu yüzden bize karşı çok daha agresif oynayacaklardır. Şartlar ne olursa olsun biz onlardan daha iyi bir takımız. Eğer tuhaf hakem kararları saha içindeki oyuna tesir etmezse Sivas'tan da galibiyetle döneriz. Artık bu takım bize bu inancı fazlasıyla veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi