Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

GALİBİYETE HASRET KALDIK

   Eskişehirspor altı haftadır maç kazanamıyor. Kazanamadığın zaman kaybetmemek de önemli ama biz bunun ölçüsünü biraz fazla kaçırdık. özellikle iç sahada yaşadığımız puan kayıplarını deplasmanda da telafi edemeyince zirve yarışında geride kaldık. Artık ligin sonuna sadece 10 maç var ve eğer ilk iki içinde yer alıp direkt çıkmak istiyorsak bundan sonra en ufak bir hata yapmamız lazım...        


   Bu hafta uzun zamandan beri beklediğimiz bir maçı oynayacağız. İlk yarı İzmir’de hakem Serkan Tokat tarafından katledilen maçın rövanş vakti geldi. O maç bize çok pahalıya mal olmuştu. Kazanacağımız bir maçı kaybettiğimiz gibi bir de sahadan çekilince 3 puanımız silinmişti. İşte o gün Meye’ye yapılan harekete penaltı veremeyen Serkan Tokat hafta sonu Evkur Malatya lehine öyle bir penaltı düdüğü çaldı ki tam bir rezaletti. Böyle olmamalı, bir hakem ligin kaderini istediği şekilde belirleyememeli. Ama maalesef Serkan Tokat bu rezalet yönetimine rağmen hala maç almaya devam ediyor. Umarım TFF Göztepe maçına doğru dürüst bir hakem ataması yapar. çünkü her iki takımın ligdeki kaderini belirleyecek kritik bir maç oynanacak ve kaybeden takımın büyük oranda ilk iki şansı kalmayacak. Eskişehirspor nasıl altı haftadır kazanamıyorsa, Göztepe’de son iki hafta da yenilerek zirve yolunda ağır yara aldı. Aslında her iki takımında benzer sıkıntılar yaşadıklarını söylemek mümkün. Kaliteli ve tecrübeli futbolculara sahip olsalar da, sanki düşük vitesle gitmeye çalışan araba gibiler. Bir türlü taraftarın beklediği futbolu sahada izlettiremediler. Mustafa Denizli geldikten sonra Eskişehirspor defans güvenliğini biraz daha öne çıkardı. Bolu’da aksayan, kritik hatalar yapan defans hattı, ağır saha şartlarına rağmen Giresun karşısında neredeyse hatasız oynadı. Aslında önümüzde güzel bir örnek var. Her ne kadar kazanamamış olsak da ümraniye maçında oynanan futbol beğenilmişti. Göztepe karşısında bu maçtaki istek ve anlayışla sahaya çıkarsak en azından oyun anlamında rakibe üstünlük kuracağımızı söyleyebilirim. Skor olarak sonucu almak ise tamamen Mustafa Denizli Hoca’nın tercihlerine kalmış görünüyor.


   Mustafa Denizli keşke sezon başında takımın başına gelseydi. Şimdi Denizli Hoca’dan kısa sürede ismine yakışır işler yapmasını bekliyoruz. Hoca’nın takıma elinin değdiği belli, en azından futbolcular yerlerinde oynuyor. Alpay özalan’ın unuttuğu Hakan ve Aykut’a forma vererek defansı oldukça toparladığını gördük. Buna karşılık gol yollarında çok zorlanıyoruz ve burada Hoca’nın Meye tercihi tartışılıyor. Meye ise mikser gibi, ortalığı karıştırıyor ama yaptıkları tabelaya yansımıyor. Bu konuda Hoca’nın kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok. Ya Meye gol atmaya başlayacak, ya da Denizli Hoca bu konuda başka çareler üretecek. Şu anda tek bir şeye ihtiyacımız var. O da galibiyet… Göztepe maçını kazanırsak bizim için bundan sonrası çok daha kolay olur.                  


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi