Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

GERİYE KALDI 4 MAÇ


Eskişehirspor'un Mersin'de son dakikalarda bulduğu golün önemi gerçekten çok büyük... Bu gol Mersin'in ligde kalma adına umutlarını tamamen söndürürken, Eskişehirspor'u ise yeniden lige tutundurdu. Bu arada ligde çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Daha önce hedef takım olarak sadece Kayseri'yi gösterirken bir anda Rize ve Antep'te düşme potası içine girdi. Her ne kadar aradaki puan farkını hala azaltamamış olsak da ortaya şöyle bir durum çıktı. Eskişehirspor diğer takımların ne yaptığına bakmadan kalan 4 maçı kazandığında ligde kalır mı, kalır. O zaman tek çare var, bu 4 maçı ne yapıp edip kazanmak.
Tabii bu maçları kazanmak kolay değil. Ama artık dönüşü olmayan bir yola çıktık. 4 maç sonunda sadece ligde kalmış olmayacağız, PTT ligi şampiyonluğu kadar önemli bir sonucu elde edeceğiz. Bu 4 ölüm kalım maçının ilkini ligimizin vukuatlı takımı Trabzon ile oynayacağız. Bu sene fikstürde Fenerbahçe'yi takip ediyoruz. Bu avantaj mı, yoksa dezavantaj mı, bir türlü çözemedim. Olaylı maçtan Trabzonsporlu futbolcular nasıl etkilenecekler, hangi ruh haliyle sahaya çıkacaklar kestiremiyoruz. İlk olarak 6 futbolcuyu kadro dışı bıraktılar. Bu alınan karar onlara olumlu da yansıyabilir, olumsuz da. Trabzon bu sene iyi sonuçlar almasa da baktığımızda son derece iyi bir kadrosu olduğunu görüyoruz. Bana göre onların sorunu takım olamamak. İnşallah bize karşı da bu sorunları devam eder. Bize gelirsek sağımız solumuz belli olmuyor. Samet Hoca bir türlü takım kurgusunu oturtamadı. Her maç değişik bir 11, her maç değişik bir dizilişle sahada yer alıyoruz. Mesela Sezgin'in oynamadığı yer kalmadı, yakında santrafor oynatırsa inanın hiç şaşırmam. Meye kontratak futbolcusu, öne geçtiğimiz maçlarda sonradan kullanılırsa daha iyi olur. Bokila biraz ağır ama en azından hava hakimiyeti ve top tekniği ile daha faydalı görünüyor. Nadir ise futbol aklı ve asist özellikleriyle son dönemde Eskişehirspor'a gelen en yararlı futbolculardan birisi ama onunda kondisyon olarak eksiği çok göze batıyor. Bu arada Samet Hoca Konya maçında oynatmayarak Engin'i mi, yoksa Eskişehirspor'umu cezalandırdı, bence iyi düşünmeli. Engin egoist bir futbolcu ama ona kızıp oynatmamak Eskişehirspor'a daha fazla zarar veriyor. Artık Samet Hocanın da hata yapma şansı kalmadı. Dersine iyi çalışmalı ve Trabzon'u imha edecek planlarını sahaya yansıtmalıdır.
Son 4 haftaya girdik, o yüzden artık maç maç düşünmek zorundayız. Cuma akşamı Kayseri, Bursa'yı yenince hepimizin umutları azalmıştı. Ama başta bizim galibiyetimiz olmak üzere diğer maçlardan gelen sonuçlar umutlarımızı tekrar yeşertti. Eğer bu hafta sonu Trabzon'u yenersek diğer takımlar daha çok strese girecekler. Biz zaten strese alıştık bakalım onlar bu stresin altından kalkabilecekler mi? Trabzon'u yenersek, Gaziantep maçı final maçımız olur. Hadi hayırlısı öyle yâda böyle son aşamaya geldik. Bundan sonra ne olur hata yapmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi