Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Gıda maddeleri tavan fiyat sınırlaması getirilsin.

Salgın nedeniyle özellikle temel gıda maddelerinin fiyatlarının çok çeşitlilik gösterdiğini söyleyen okurumuz bazı fırsat kollayan işyerlerinin gıda maddelerini değerinin çok üstünde sattığından yakındı.


özellikle ekmek tavuk @ yumurta yoğurt süt gibi maddelerin fiyatlarının her yerde farklılık gösterdiğini söyleyen bazı esnafların da bu maddeleri değerinin üstünde satarak fırsatçılık yaptığını ifade eden okurumuz” Bu durum hiç denetim altına alınamıyor. Serbest piyasa ekonomisi olduğu için fiyatlar denetlenmiyor. Hal böyle olunca zaten sıkıntılı bir sürece fırsat bilenler bu temel gıda maddelerini değerinin üstünde bir fiyatla satışa sunabiliyor. Aslına bakarsanız bu temel gıda maddelerinin fiyatlarının hemen her yerde aynı oranda olması lazım. Ama gelin görün ki bazı yerlerde aynı gıda maddesinin fiyatı markası aynı olmasına rağmen iki kat daha fazla fiyatla satılabiliyor. Bu durum da vatandaşların resmen kandırılmasına ve mağdur olmasına neden oluyor” dedi.


Okulumuzun temel gıda maddelerinin aynı fiyata ve her yerde satılması gerektiğine ilişkin sözlerine aynen köşemize alıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi