HESAP VE KARŞILIĞI DÜNYA'DA BAŞLIYOR-2

 


Geçen haftadan kaldığım yerden öğrenci Ruh’un hesabı değerlendirildiğinde uyulan prensiplere devam edeyim:



  • Değerlendirmeyi Allah yapmaktadır. Böyle bir yetki peygambere bile verilmemiştir


Muhammed-30. Ya Muhammed! Eğer Biz isteseydik, bu münafıkları /ikiyüzlüleri yüzlerine bakarak tanıma özelliğini verir ve Senin onları kolayca fark etmeni sağlardık. Yine onları konuşma tarzları ve sözlerinden de tanırdın. Ey insanlar! Siz tanıyamazsınız ama, şunu iyice bilin ki, Allah tüm yaptıklarınızı /amellerinizi bilir.



  • Değerlendirme bireysel ve sürekli yapılmaktadır 


En'am-125. Allah, içtenlikle arzu eden kimseyi hidayete ulaştırmak için onun gönlünü İslâm'a /Allah'a teslim olmaya açar. Sapkınlıkta devam etme ısrarı içinde olan kimseyi de, göğsü göğe doğru yükseliyormuş gibi daraltıp sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenleri işte böyle kötü duruma sokar ve pisliği /sıkıntıyı üzerlerine salar.


Sebe-36. Ya  Muhammed! De ki: "Rabbim her yapılan puan değerlendirmesine göre uygun bulduklarına nimetleri, birer sınav aracı olarak bol verir veya kısar. Ama insanların çoğu bunun böyle ince bir hesap ve uygunluk ile olduğunu bilmezler".



  • Kur’an ve Hz. Muhammed’e iman edenler, Kur’an’dan sorgulanacak


Zuhruf-44. Şunu da bilesin ki bu Kur'an, Sana ve toplumuna anlayıp düşünecekleri bir uyarıcıdır /bir zikirdir ve hepiniz O’ndan sorumlu tutulacaksınız. Hesap günü de onun muhkem /değişmez amaç mesajlarını uygulayıp uygulamayışınız yönünden değerlendirilip sorgulanacaksınız.



  • Hesaplamada iman ve olumlu ameller önemlidir, çünkü amelleri nefsler yaptırmaktadır   


Furkan-70. Günah işledikten sonra, içtenlikle iman ve tevbe edip, salih ameller gerçekleştiren kim­selerin, durumları uygun görülürse günahları bağışlanır ve sevapları değerlendirmeye ahrette alınır. Şüpheniz olmasın ki Allah, bağış­layan /Gafur ve sevgisi ile merhameti oldukça bol /Rahim olandır.


Casiye-15. Kim salih ameller gerçekleştirirse kendi nefsine, kim de olumsuz ameller gerçekleştirirse, yine kendi nefsine yapmış olur. önünde sonunda da Rabbinizin huzuruna döndürülecek ve hem hesap vereceksiniz, hem de ilahi gerçekleri öğreneceksiniz. 


Ancak öğrenci Ruh imanlı değilse, şirk koşuyor ve Kur’an’ın ayetlerini kabul de etmemişse, Salih amellerinin karşılığı ancak Dünya yaşamında karşılık bulacak, ahrete yansımayacaktır ve faydalı olmayacaklardır.



  • Hesaplamada servetin ve çocuk sayısının herhangi bir önemi olmayacak ve ahrete yansıması olmayacaktır


Al-i İmran-116. Şirk koşup, vahiy kitaplarında bildirilen gerçekleri red ederek küfre sapmış olanların ise ne servetleri, ne de çocukları, Ahret hesaplaşmasında onları Allah'a karşı koruyamayacak ve kendilerine hiçbir yarar sağlamayacaktır. Ve onlar ateşin olduğu Cehennem halkındandırlar ve orada sürelerce kalıcıdırlar.



  • Amellerin Allah rızası için yapılıp yapılmadığına bakılacak


Furkan-57. Ve insanlara; "Sizden herhangi bir ücret istemiyorum, çünkü Benim görevimle ilgili hizmetim sadece Allah’ın rızası içindir. Sizden tek istediğim, Rabbimizin bildirdiği doğru yola yönelmenizdir" şeklinde açıklamada bulun.



  • Amellerin hem dünya, hem de ahret için olmasına bakılacak


Bakara-220. Ve davranışlarınız daima Dünya ve Ahreti bir­likte düşünerek olsun.



  •  Değerlendirmenin karşılıkları olarak Cennet veya Cehennem yaşamına henüz dünyada iken başlanmakta ve asılları ahrette verilmekte


Enbiya-37. İnsanlar aceleci karakterde yaratılmıştır. Ben, zamanı geldikçe hak ettiklerinizi Dünyada iken vereceğim, ayrıca da sizi mahşerde hesaba çekeceğim ve gerçekleri o zaman göreceksiniz. Ama benden bunları acele istemeyin.


Zumer-26. çünkü Allah, uygun olan karşılık azabın bir kısmını Dünya hayatında bir rezillik olarak tattırır. Ahret cezası ise daha büyüktür. İnsanlar bu gerçeği bir bilseler keşke.


A’raf-32. Ey Peygamber! İnsanlara şunu sor; "Allah'ın, kulları için yaratıp uygun gördüğü ziynet eşyalarını ve tertemiz rızklakim haram edebilir?". Ve şunu açıkla; "Verdiğimiz ziynetler ve temiz rızklardan /hak gaspı olmaksızın elde edilen kazanımlardan, iman etmiş olanlar için bir kısmı Dünyada, daha fazlası da kıyamet gününde olacaktır".  



  • Azap, bazen kişiyi doğruya yönlendirsin diye de verilmekte


A'raf-94. Ey insanlar! Her ne zaman bir ülkeye, Allah'ın birliğini anlatmak için bir peygamber gönderdiysek, hepsi de, gelen peygamberleri ya­lanlamışlardır. Biz de, peygamberlerin anlattığı ayetlerimizi kavrayıp anlamaları için, şirk koşmadan belki doğru yola yönelirler diye, oranın halkına mutlaka önce darlık ve sık­ıntı vermişizdir. 



  • Her beşerin düşünce ve amellerini kaydedici Melekleri var


İnfitar-10. Şunu iyice bilin ki, sizi sürekli izleyen ve koruyan görevliler /koruyucu Melekler var. 11-12. Ve onlar hassas kaydediciler gibi işlediğiniz her ayrıntıyı da kaydedip dururlar. Bilirler yapmakta olduğunuzu.



  • Ayaklar, dil ve eller düşünce ve faaliyet enerjilerini hem kaydedici hem de ilâhî kayıt sistemlerine aktarıcıdırlar. Böylece hesap yapılırken bu kayıtlar da belge olacaklar demektir


Yasin-65. Ve o gün, küfre sapmış olanların konuşmalarına gerek kalmayacak, çünkü bütün amellerini elleri anlatacak, ayakları da yaptıklarını tasdik edecekler.


Nur-24. Ve kıyamet günü, iftiracıların kendi dilleri, elleri ve ayakları, yapmış oldukları her şeyi doğrulayacaklar /şahitlik edeceklerdir.



  • Düşünce ve amellerin enerjilerini dünya’da kaydediyor ve canlı-cansız her şey birer kayıt ve kaydettirici cihaz olmaktadır


Zilzal-4. İşte o gün, dünya tüm haberlerini /bildiklerini ve şahit olduklarını anlatacaktır.


Fussilet-20. Onların işitme ve görme organları ile derileri, tüm amelleri hakkında tanıklık edeceklerdir.


NOT: 1) Şu kitaplarımın gelirleri ile Eskişehir Tıp öğrencilerine burs veriyoruz. özel günlerinizde kitaplardan hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "TüRKçE KUR'AN", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "İSLÂM'IN ŞARTI SADECE 5 DEĞİL", "OKU! KONULARINA GöRE KUR'AN AYETLERİ" ve "KUR'AN'IN KULU KöLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE öNCEKİ İSLAM” ve “KUR’AN VE SON İSLAM”.


2) Ramazan ayı süresince hergün saat 18.15-19.00 arasında “Kur’an’a göre sohbet” programı ile BİBER FM Radyosunda olacağım.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi