HESAP VE KARŞILIĞI DÜNYA'DA BAŞLIYOR-3

 


Geçen haftadan kaldığım yerden öğrenci Ruh’un hesabı değerlendirildiğinde uyulan prensiplere devam edeyim:



  • Bütün Beşerler (öğrenci Ruh ve Vücut ikilisi) sürekli izlenmekte ve  düşüncelerinden başlamak üzere her türlü faaliyetleri kaydedilmektedir 


Hac-70. Ya Muhammed! Allah'ın gökte ve yeryüzünde olan her şeyi bildiğini bilmez mi­sin? Hiç kuşkusuz tüm yaptıklarınız sürekli olarak bir kitaba kaydediliyor. Ve şüphesiz bu kaydı yapmak, Allah için çok kolaydır.  


Tövbe-16. Ey iman edenler! İçinizden, doğru yolda olup bu uğurda mücadele içinde olanlarınız ile, Allah’ın buyruklarını bildiren elçisinden ve mümin olanlardan başkasını kendilerine sırdaş dost /veli edinmeyenleri belirlemek için izlenmeyeceğinizi ve kendi halinize bırakılacağınızı mı sandınız? Şunu iyice bilin ki Allah, bütün yaptıklarınızdan sürekli haberdardır.



  • Dünya eğitim okulunda Ruh’un başarılı olması istenen ve sınavlar yapılan dersler nefs dersleri olmaktadır


Tekviyr-14. İşte bu hesap gününde her nefs, dünyada ne yapıp ettiğini ve bu amelleri ile ne kazanmış ve ahret için ne hazırlamış olduğunu bilecektir.


Bu konuya ayrıca Fecr-27-28, Kadr-3-4,-Kıyamet-14, Kaf-19-21, Taha-15, Mümin-17, Kehf-47-48 ve Mearic-4. ayetlerde de değinilmiştir.



  • öğrenci Ruh’un puan durumunun hesaplanması hakça ve Levh-i Mahfuz’daki kurallara göre yapılmaktadır


Ahkaf-19. Her öğrenci Ruh’un hesap günü, amellerine göre değerlendirilmesi yapılacak ve derecelerine göre ayrılacaklardır. Hesaplama tam yapılacak ve herkesin amellerinin karşılığı hiçbir haksızlık yapılmadan verilecektir.



  • Kur’an’ın 1400 yıl önce indirilip Hz. Muhammed tarafından tebliğ edilmesinden başlamak üzere doğan bütün beşerlerin hafızasında Kur’an’daki muhkem /değişmez ana kurallar olarak doğmaktadırlar. Ancak bütün insanların Kur’an’a inanacakları ana kadar, Dünya’dan ayrılan her öğrenci Ruh, beşer olarak iman ettiği vahiy kitabından ve inanışından sorgulanıp hesaba çekilecektir


Casiye-28. O gün her toplumu diz çökmüş halde görürsün. Ve her toplum önce tabi tutuldukları kendi vahiy kitabı ile çağrılacak ve hesaba çekilecek,  



  • Dünya yaşamında sürekli yapılan hesaplamanın karşılığı Dünya’da iken başlatılmakta ve karşılık olacak azap acele değil, uygun zamanda verilecektir


Fatır-45. Eğer Allah insanları amelleri nedeniyle dünyada iken hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı varlık /dabbe kalmazdı. Bu nedenle Allah vereceği tam karşılığı, ecellerinin (ilk taslak olan ecel-i müsemma'nın) sonuna kadar ertelemektedir.  


Zariyat-59. Nankörlük ederek kendi kendilerine zulmeden insanlara da, daha önceki inkârcıların şirk koşmaları nedeniyle paylarına düşene benzer bir azap payları kesinlikle olacaktır. Bu konuda acele edip sabırsızlık etmeyin. Uygun zaman mutlaka gelecektir.



  • Puanlamaya yönelik olmak üzere her yıl 1 veya 2 üzüntü verici veya sevindirici sınav amaçlı olay yaşatılmaktadır


Tövbe-126. Nasıl da her sene, sınav olmak üzere bir veya iki defa ciddi belalarla kaşılaştıklarıgörmüyorlar mı? Buna rağmen de ne Tövbe ediyorlar, ne de tek Allah’ı anmaya dönüyorlar.



  • çabasız da her olumlu faaliyete 2 ile 10 arası karşılık ödül, olumsuza ise eşit karşılık verilmektedir


Kasas-54. Böylelerinin ödülleri, güçlüklere göğüs ger­ip sabretmelerinden dolayı iki kat verilecektir. çünkü onlar kötülüğü /olumsuzlukları salih amellerle uzaklaştırırlar ve kendilerine verdiğimiz nimetlerden muhtaçlara yardım için pay ayırırlar /infak ederler.


En’am-160. Şunu da iyice bilin ki, her kim bir iyilik /olumluluk yaparsa, kendisine yaptığı iyiliğin /olumluluğun on katına kadar karşılık verilecektir. Kim de bir kötülük /olumsuzluk yaparsa, ancak bir karşılığı ile cezalandırılır ve kendilerine asla haksızlık /zülum edilmez.



  • çabalayarak gerçekleştirilen her olumlu faaliyete ise hesapsız ödül verileceği vurgulanmaktadır


Yunus-26. Güzel davranıp salih /olumlu ameller gerçekleştirenlere ise çok daha fazlası vardır. Onların yüzleri hiç kararmaz ve kendile­rini bir aşağılanma duygusu da kaplamaz. çünkü onlar artık Cennet halkıdır ve orada sürelerce kalacaklardır.


Kasas-84. Kim salih /olumlu amelleriyle gelirse, kendisine ondan daha fazlası karşılık olarak verile­cektir. Kim de olumsuz amelleriyle gelirse, böylesi amelleri olanlara, ancak yaptıklarına eşit  bir karşılık verilecektir.



  • Dinsel olgunluk olarak kabul edilen 40’lı yaşlara kadar bazı günahların af edilmekte olduğu belirtilmiştir. Ancak böylesi af için tövbe ve olumlu işler gerçekleştirmenin de olması gereklidir.


Ahkaf-16. İşte böyle söyleyen ve içtenlikle davrananın olumlu amellerini, daha önceki yıllarda inancı ne olursa olsun o yaşa gelinceye kadar fazlasıyla değerlendireceğiz ve yaptıkları kötülüklerinin de aşırı olmayanlarını, tövbe etmiş oldukları takdirde görmezlikten geleceğiz.


Ankebud-7. Biz, iman edip, salih ameller /faydalı işler gerçekleştirenleri kötülüklerden uzak tutarak, uygun bulduğumuz günahlarını /hatalarını yok sayacağız ve onları yapmış oldukları olumluluklarının daha fazlası ve iyisiyle ödüllendireceğiz.   



  • Bir doğal afet, sınav, hak ediş veya oradaki beşerlerin görevliliği nedeniyle olabilmektedir


En’am-65. De ki: "Allah, gökten /üstünüzden ve yerden /ayaklarınızın altından doğal bir afetle size bir azap göndermeğe yahut yine bir çeşit azap olarak sizleri birbirinize düşürüp, farklı görüşlü ve birbirine düşman gruplara /fırkalara /mezheplere ayrıştırmaya gücü yetendir".



  • öğrenci Ruh’un puan durumu sürekli değerlendirilmekte olup, planlanan yaşam süresini erkene alınabileceği veya uzatılabileceğine değinilmiştir


Kalem-45. Böylelerine ya iyice batsınlar veya umulur ki belki doğruya yönelirler diye bir süre daha tanıyacağım ve azaplarını, durumlarını uygun bulursam belki de ecellerini erteleyeceğim. Ancak sonunda Benim azap vaadim /yaptıklarının karşılığını verme sözüm kesinlikle gerçekleşecektir. 


Nahl-55. Kendilerine verilen nimetlere rağmen küfre /ayetleri inkâr etmeye ve şirk koşmaya devam edenlere "Hadi bir süre daha yararlanın, hesap günü nasılsa öğreneceksiniz!” denir ve belki doğru yola yönelsinler veya iyice batsınlar diye ecelleri ertelenip bir süre daha yaşam ve sınav fırsatı verilir.


Haftaya aynı konuya inşallah devam edeceğim.


NOT: 1) Şu kitaplarımın gelirleri ile Eskişehir Tıp öğrencilerine burs veriyoruz. özel günlerinizde kitaplardan hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "TüRKçE KUR'AN", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "İSLÂM'IN ŞARTI SADECE 5 DEĞİL", "OKU! KONULARINA GöRE KUR'AN AYETLERİ" ve "KUR'AN'IN KULU KöLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE öNCEKİ İSLAM” ve “KUR’AN VE SON İSLAM”.


2) Ramazan ayı süresince hergün saat 18.15-19.00 arasında “Kur’an’a göre sohbet” programı ile BİBER FM Radyosunda olacağım.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi