Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

HESAPLAR TUTMADI

Kâğıt üstünde işin matematiği çok kolaydı. Kalan 3 maçı da kazanarak süper lige çıkacağımızı düşünüyorduk. Ama elimizdeki fırsatın değerini bilemedik ve Denizli’de futbolun o çok bilinen "hiçbir maç oynamadan kazanılmaz " kuralı bu kez bizim için gerçekleşti. Maalesef yaptığımız hesaplar tutmadı ve artık süper lige direkt çıkma şansımız mucizelere kaldı. Eğer hafta sonu Sivas ve Malatya puan kayıpları yaşamazlarsa, son maçta iki takımın el ele süper lige çıkmalarını izlemek gerçekten çok acı verecek. 
Olacak şey değil bir haftada her şey aleyhimize döndü. Göz göre göre avucumuzun içindeki süper lig şansını rakiplerimize hediye ettik. Tabii büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak pes etmek yok. Playoff’tan da olsa Eskişehirspor süper lige çıkmak zorunda. çünkü gelirlerin çok az olduğu 1.nci ligde, geçmişten gelen ağır borç yüküyle bir sene daha mücadele etmek neredeyse imkânsız. O yüzden ne yapıp edip süper lige çıkmamız gerekiyor. Bu arada henüz lig sona ermedi. çok az olsa da şansımız var. Bir taraftan bizim başımıza gelenin, rakiplerimizin de başına gelmesi beklerken, diğer taraftan oynayacağımız 2 maç daha olduğunu unutmamalıyız. özellikle Gaziantep B.Şehir Belediyesi maçı düşme hattının kaderini belirleyecek maçlardan biri olacak.        
Bu arada böylesine kritik maçlar öncesinde nihayet Federasyonun aklı başına geldi ve bütün maçları aynı saatte oynatma kararı aldı. Keşke bu kararı daha önce almış olsalardı. çünkü Denizli’de yaşadıklarımız bu ligde bazı şeylerin normal yürümediğini gösteriyor. Son haftalarda oldukça kırılgan bir oyun oynayan, rakiplerini fazla zorlamayan, kendi sahasında bol kepçeden puanlar dağıtan, düşme sıkıntısını yakından hissetmeyen Denizlili futbolcular bize karşı hiç ummadığımız kadar sert, dirençli ve istekliydi. Sanki şampiyonluğu onlar kovalıyor gibiydi. Tabii rakibi bu kadar motive edip, hırslandıran faktörlerin ne olduğu konusunda çeşitli söylentiler var. Bu konuda ne diyebiliriz ki, yapanları Allah’a havale etmekten başka.
Sonuçta saha dışında da, saha içinde de maçı kaybettik. Ama her ne kadar adaletsiz bir lig olsa da, bin bir türlü oyun ve dolaplar dönse de Eskişehirspor olarak bildiğimiz yolda dürüstçe mücadelemize devam etmeliyiz. Biz nasıl rakiplerimizden onurlu bir mücadele bekliyorsak, birçok takımın taraftarının da gözü bizim maçımızda olacak. Ligdeki akıbetimiz ne olursa olsun, kalan 2 maçımızı da bize yakışır bir şekilde oynamalıyız. Sonuçta biz elimizden geleni yapalım, sonrasını bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi