Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

HİÇBİR MAÇ OYNAMADAN KAZANILMIYOR


İçimiz yanıyor. Beşiktaş - Bursa maçından hemen sonra stat yanında patlatılan bomba, gencecik insanların geleceklerini çalarken, bizim de yüreğimizi parçaladı. Lanet olsun teröre, lanet olsun hainlere... Kalleş saldırıda yitirdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı, bu zor günleri kenetlenerek aşabiliriz.

Bir taraftan acımızı yaşarken, diğer taraftan da günlük yaşantımıza devam etmek zorundayız. Çünkü terör belasından korkmadığımızı, pes etmeyeceğimizi ancak böyle gösterebiliriz. O yüzden futbolu da, Eskişehirspor'u da konuşmaya ve yazmaya devam edeceğiz. Puan silme ve transfer yasağı cezalarının konuşulduğu oldukça sıkıntılı bir hafta geçiren Eskişehirspor, Samsun'dan 3 puanla dönerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Kazanmak güzel ama bir kez daha gördük ki, bu ligde gevşemeye, rakibi hafife almaya gelmiyor. İki farklı öne geçip, çok rahat kazanacağımız bir maçı neredeyse hiç arzu etmediğimiz bir sonuçla kapatacaktık. Allah'tan ligde oynadığı 13 maçta sadece 4 gol atabilen Samsun forveti, 1 golden fazlasını atamadı. Bu galibiyet çok değerli. Çünkü ikinci yarı ligin üstü gibi altı da çok karışacak ve inanın özellikle yeni açılacak statlarında Samsun'dan puan almak hiç kolay olmayacak. Gelelim bu hafta sonu oynayacağımız Denizli maçımıza. Denizli ilginç bir takım. Bu hafta kötü oynayarak kaybettiler ama buna karşılık ligde aldıkları 3 deplasman galibiyetiyle dikkat çekiyorlar. Bu nedenle Ümraniye maçına değil de deplasmanda kazandıkları Sivas, Urfa ve Elazığ maçlarına bakmak lazım. İzlediğim kadarıyla kapanan değil de üzerlerine gelen ve bu sırada geride boşluk bırakan takımlara karşı daha başarılı oluyorlar. Ümraniye maçında 3 değişiklik hakkını da sakatlıklar yüzünden yaptılar. Zeki'nin sakatlığı yüzünden kaleye genç Asil Kaan'ın geçmesi dikkat çekti. Bu arada İsmail Haktan'ı kadro dışı, Barış Örücü'yü yedek bırakan ve "içimizdeki İrlandalılar" açıklamasıyla taraftarı hedef alan Ali Tandoğan'a Denizli'de büyük tepki var. İstifaya davet edilen Ali Tandoğan belki de bize karşı son kozunu oynayacak.

"Rakibin karınca da olsa kendini merdane tut" diye bir atasözümüz var. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor, o yüzden rakibi kesinlikle hafife almamamız gerekiyor. Bu arada yönetim "Hedef 35.000 bilet" diyerek taraftarı tribünleri doldurmaya davet etti. Taraftarımız üstüne düşeni zaten fazlasıyla yapıyor, bu maçta da tribünlerde muhteşem bir destek olacak. Yeter ki futbolcularımız bu desteğe layık bir şekilde mücadele etsinler, inanın önümüzde kimse duramaz.










Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi