6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

HZ. PEYGAMBERİN KABUL EDİLMEYEN BİR DUASI

Yüce Rabbimiz (c.c) Hz.Peygamberimiz için: "Levlake Levlak Lema halaktül eflak" (sen olmasaydın kainatı yaratmazdım" buyuruyor. Kainatın yaratılış sebebinin Hz.Peygamberimiz olduğunu buradan anlıyoruz. Onun bütün yalvarış ve yakarışları ilahi icabete (kabule) nail olmuştur. Ancak bir duasını Cenab-ı Hak kabul etmemiştir.
Hz.Peygamberin (a.s) Cenab-ı Hak'tan üç şey talep ettiği, bunlardan ikisinin kabul edildiği birisinin rededildiği, reddedilenin de "ümmetimin kendi aralarında savaş olmasın" talebi olduğu belirtilir.
Bu rivayetlerin Müslim'de kaydedileni şöyle: Rasülüllah Efendimiz buyuruyor ki: "Rabbimden üç şey talep ettim. Bunlardan ikisini bana verdi birini vermedi. Rabbimden ümmetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim bunu kabul etti. Keza ümmetimin (Nuh kavminin başına geldiği şekilde) suda boğularak helak edilmemesini istedim. Bu da kabul edildi. Rabbimden ümmetimin birbirini belaya atmamasını (birbirlerini öldürmemelerini, savaşmamalarını) istedim, bu duam rededildi. (Müslim, Kütübü Sitte Cilt 13, Sh:36, İbrahim Canan)
Cenab-ı Hak (c.c) Habibinin bu isteklerinin birine şöyle cevap veriyor;
"Ben sana, senin ümmetin için...onlara kendilerinden başka bir düşmanın musallat olmamasını veriyorum..." (adı geçen yer)
İlahi cevaptan anlaşılıyor ki bu ümmete kendilerinden başka düşman yok. Orta doğuyu kana bulayan güya İslam adına meydana çıkan Daeş ve benzeri terör grupları üzülerek ifade edeyim...Bu ülkede doğmuş, büyümüş, makam ve mevki sahibi olmuş bir gurup kişiler çıkıyor Cennet Vatanımızı kana buluyor. Öz vatandaşına kurşun sıkıyor. Milletin kalbi olan T.B.M.M.yi bombalayacak kadar canileşiyorlar...
Çok hayret edilecek bir durum: En yakını, koruması, hergün beraber olduğu, amirlerinin evladım dediği kişiler "Darbenin başarısı için amirine ihanet ediyor, boğazına ip geçirip" imzala diye hayatını tehdit ediyorlar...
Bir haftadır milletimizin maruz kaldığı 'Darbe' girişimin vahşeti, acısı sayfalarca yazılsa bitirelemez. Çok gizli ve etkili içeride ve dışarıda olan merkezlerin sinsice organize edip şuursuz, bilinçsiz bir guruba yaptırdıkları bu 'Darbe' girişimi aziz milletimizin esaretine, devletimizin akametine matuf bir harekettir.
Vatanımızın kalkınmasını, milletimizin birlik ve dirliğini önlemek için girişilen bu darbe vahşetinin aziz milletimizin uyanışına, birliğine, beraberliğine vesile olması da Yüce Rabbimizin bir lütfu ve ihsanıdır. 15/16 Temmuz 2016 gecesi başlayan ve gece yarısı minarelerden yükselen sela nidaları ve Cumhurbaşkanımızın 'Sokaklara çıkın meydanları doldurun' davetiyle aziz milletimiz, hiçbir siyasi görüş ayrılığı fark etmeden sokaklara dökülerek, yağmur gibi yağan kurşunlara aldırmadan canlarını vererek, tankların üstüne çıkarak önüne yatarak darbe girişimine karşı çıkmış. Yok edilmek istenen milli iradenin katlini önleme cesaret ve kahramanlığı göstermiştir.
Darbe teşebbüsü ile ülkemizi ve yöneticileri büyük bir sıkıntıya sokarak, karanlık güçlerin idareye el koyma tehlikesi ve teşebbüsü sadece kahraman milletimizin tepkisiyle karşılanmamış bir çok islam ülkesi de bu hain teşebbüsü tel'in etmişlerdir. Türkiye artık eski Türkiye değildir.
Gelişmiş bir kısım ülkeler, çeşitli krizlerle boğuşurken Türkiye maruz kaldığı büyük terör girişim ve tahribatıyle mücadele ederken güçlü ekonomisiyle bir taraftan da büyük yatırım ve kalkınma hamleleriyle bazı ülkelerin kıskançlığına ve düşmanlığına maruz kalmıştır. Siyonizmin ve bazı iki yüzlü dost görünenlerin sinsi faaliyetleri devam etsede artık uyanan ve şahlanan Müslüman Türk milleti, bunların farkına vardı. Bu gizli düşmanların faaliyetlerini hissederek onlara karşı milli iradeyi koruyacak meşru yönetim ve idareye sahip çıkacaktır.
Yıllardır beklenen ve özlenen aziz milletimizin şahlanış ve kahramanlığı, darbe karşıtlığı ile kendini ispat etmiş bu uyanış ve kahramanlığı, tarihimize altın harflerle yazılmayı hak etmiştir. Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır.
Milli iradeye, devletine ve milletine isyan edenlere "Bağy" denir. Bunların cezası idamdır. Bunların cenaze namazı da kılınmaz...
Aziz milletimin Darbeye Hayır diyerek sokaklara çıkıp kahramanca milli iradesini vatanı ve milletini savunurken şehit olanların Yüce Mevladan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yüce Rabbime, aziz milletime artık böyle felaketler göstermemesini niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi