6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

İSLAM VE NOEL

Noel, Hıristiyanların Hz.İsa'nın doğum günü dolayısıyle kutladıkları bir bayramdır. Bunun zamanı Miladi yılı Ocak ayının birinci günün gecesi yani Aralık ayının son gününden sonra gelen gecedir.
Noel gününde çam ağaçlarına çeşitli şeyler asılarak yapılan tören Hristiyanlığa pagan geleneğinden geçmiştir. Günümüzde ağaç bayramlarıda ilkel insanların ağaçlara tapmalarından ileri gelen bir gelenektir.

Noel Baba Geleneği:
Muğla-Antalya çevresi eyaletinin başpiskoposu olan Saint Nicola'nın çalışmalarını övmek amacına dayanır. Hıristiyan inancına göre genellikle karla örtülü ortamda, güleç ve tombul ve yardım sever bir tipi canlandıran Noel Baba inancı günümüz Hıristiyan kültürü ve bu kültürden etkilenen doğu kültürlerine de girmiştir. Yılbaşı akşamları çocukları sevindiren bir ihtiyardır. Söz konusu Nicola efsanesi, aynı zamanda Anadolu'yu Bizans toprağı sayan batının çocuklarına aşıladığı bir ideal olarak bilinmektedir.
Hıristiyanların bayram kabul ettiği gün ve gecelere iştirak etmek bayram gibi görmek İsyam dışı düşüncelerin ürünü olan fiillerin kutlama günlerini Hıristiyanlar gibi değerlendirmek küfre destek olmaktan başka birşey değildir. İslam dışı çok ilahlı dinlerin törenlerine iştirak etmenin imanı bozan boyutlar arz edeceği bildirilmektedir. (el feteva el Hindiye, IV, Sh:342; XIV, sh:407)
Nevruz ve Mihrican gibi müslüman olmayan kimselerin kutsal günlerini ta'zim etmek, kutlamak (saygı göstermek) onlara iştirak etmek de küfre sebep olan davranışlardır.(İbn abidin, Reddul Muhtar XVII, Sh: 310; Halil Gönenç Günümüz Meselelerine Fetvalar. ist 1984. cilt II, Sh:21)
Müslüman, dininin emirlerine uymak zorundadır. Meallerini arz edeceğim Ayet-iKerimeler bizleri ikaz etmektedirler; "Ne Yahudiler ne de Hıristiyanlar siz onların milletinden olmadıkça sizden asla hoşlanmayacaklardır" (Bakara Suresi Ayet 120 Sh:18)
"Mü'minler müminleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler" (Ali İmran, A:28, S:52)
Kur'an-ı Kerim'de bu manada Ayetler çokdur. Bir ayetin meali çok açıktır;
Furkan Suresi'nin "Ve onlar (salih kullar) yalan yere şahitlik etmezler (yalan söylenen yerlerde durmazlar) faydasız birşeye rastladıkları zaman yüz çevirip geçer giderler" mealindeki 72.Ayet-i Kerimenin tefsirinde bazı müfessirler "Onlar müşriklerin bayramlarına uğramazlar, orada hazır olup durmazlar" diye tefsir etmişlerdir.
Hz.Peygamberimiz de (a.s) "Kim hangi topluluğa benzerse o kişi onlardandır" buyuruyor.
Günden güne inançların zayıfladığı şu fitne devrinde anne ve babalar evlatlarını bu tehlikelerden korumazlarsa ahiretteki hesapları çok çetin olur.
İtiraf: Alman Profesör Neumark bir toplantıda karşılaştığı bir Türk heyetine şu samimi itirafta bulunur;
"Çok samimi itiraf edeyim ki Avrupalılar Türkleri sevmez. Kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hrıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Çünkü izler en az 400 sene sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı.. İslamiyet bugün belki sadece Hicaz'da varlığını devam ettirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlarda İngiliz domingo bakanlığının adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyeti sapık inançlara kanalize etti.
Ama Osmanlı Asr-ı Saadeti devam ettirdi. Onun için fazla laiklik şöyle dursun Hıristiyan olsanızda size düşman olarak bakmaya devam ederler. Sizler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeğin farkındadırlar. Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivleri tam olarak ortaya çıkarılırsa bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir. Ve sizler gerçek hüviyetinize döndüğünüz an Avrupa'nın refah ve medeniyeti yıkılır. Bu bakımdan sizi silah ile yenemeyenler sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağlamaya çalışıyorlar"
İngilizlerin entilijenis servisleri binlerce misyoner İslam dünyasını ve özellike ükemizi şehir şehir dolaşarak gece gündüz karıştırarak gençliği çeşitli ideolojilere öz benliğinden koparıp sapık ceryanların kurbanı ediyorlar.
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi