6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

KADIN CİNAYETLERİNE İLAHİ TEDBİRLER

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mersin'de işlenen bir kadın cinayeti bütün müslümanların yüreğine çok acılı bir ateş düşürdü. Özgecan isimli bir kızcağız evine gitmek için bindiği minibüste yalnız kalınca cani ve vahşi şoför güzergah değiştirerek üniversite öğrencisi kıza cinsel saldırıda bulunur tecavüzden sonra kızcağızı alçakça öldürür bir ormana atar ellerini bileklerinden keserek ateşte yakar... (Basından)
Ülkemizi ayağa kaldıran bu vahşi cinayet ceza ve tedbirleri gündeme getirmiştir. Kız evladı olan aileler haklı olarak çok rahatsızdırlar.
İslamda erkekle kadın bir bütünün parçalarıdır. Biri diğeri için vazgeçilmez hayat arkadaşıdır. Dinimiz kadınlara bakma konusunda bir takım ölçüler ortaya koymuştur. İslamın ana kaynağı Kur'anı Kerim, toplumda çıkabilecek fitnenin yolunu kesmek, sosyal düzeni sarsıcı hareketlere engel olmak için pek çok konuda genel kurallara yer vermiştir.
Toplumu oluşturan fertlerin genellikle kadın ve erkeklerden müteşekkil olduğu düşünülürse bu konuda da İslamın bağlayıcı hükümler getirmesi tabidir. Dinimiz, temiz bir toplum için iki cins arasında yaradılıştan kaynaklanan arzuların kontrol edilmesi ve yerli yerinde kullanılmasını öngörür. Konuyla ilgili olarak Kur'an-ı Kerim'in Nur Suresinin 30-31.Ayetleri Sh: 352) önce erkeklere sonra kadınlara bazı önemli uyarılarda bulunmaktadır.
İnsanlık tarihi boyunca kadının zaman zaman değişik zulümlere uğradığı görülür. İlahi dinin hakim olmadığı toplumlarda kadın sürekli olarak ezilmiş ve her yönden daima sömürü aracı olarak kullanılmıştır.
Kadının, özgürlük ve bağımsızlık adına sokağa çıkışı batı toplumu için felaket olmuştur. Günümüzde ortaya çıkan toplumsal hastalıkların hepsi batı kökenlidir. Bunların ortaya çıkmasıyla aile kurumu parçalanarak yok olmuştur. Batı kadını ilgi görmek için güzel görünmek zorundadır. Çekiciliği arttırmak için kozmetik mamulleri kullanmaya ve soyunmaya muhtaçtır. Kapitalist sistem tarafından kamçılanan bu arzular onları kaçınılmaz cazip bir pazar haline getirdi. Batı, Osmanlıdan yediği dayak ve mağlubiyetin acısını İslam ülkelerindeki insanların inanç, ahlak örf ve adetlerini bombalayarak modernlik adı altında başta kadınlarımızı, kızlarımızı yoldan çıkartmış teknolojik gelişmenin desteğiyle TV. iletişim ve internette toplumu dinden, maneviyattan mahrum bırakmıştır.
İslam toplumunda kadın toplumun uyumlu bir parçasıdır. 19'ncu yüzyıldan sonra batılı emperyalistler İslam topraklarını sömürebilmek için büyük bir saldırı başlattıklarında bu sadece askeri saha ile sınırlı kalmadı. İslam ümmetinin bütün müesseselerine yönelindi. İşgal edilen toprakları elde tutabilmek için toplumun ve özellikle genç neslin ifsat edilmesi bayağılaştırılması gerekiyor ki emperyalizme başkaldıracak bilinci ve gücü kendinde bulamasın. Bunu başarabilmek için müstehcen neşriyatı İslam toplumuna sokarak gençliği ifsat etmek için çalışırken, Müslüman kadını da batı tipi kadına özendirmede çeşitli hileli yollara başvurdular.
Bu yolların basında modernlik, erkek arkadaşlığı, giyim kuşamda açıklık, serbestlik, moda dergilerine bağımlılık gelmekte böylece batı kültürünü İslam toplumuna sokmayı başardılar. Böylece İslam toplumunda elde ettikleri işbirlikçileriyle parçalanmış İslam coğrafyasının birçok yerinde kadın özendiriyi; batı kadınının açmazlarına kurban edimiş oldu.
İLAHİ TEDBİRLER: Huzurlu bir toplum için önce caydırıcı, sert kanuni müeyyideler gereklidir. Ayrıca o toplumun kültürlü, mensup bulunduğu dininin ilahi emir ve yasakları hiç olmazsa ana hatlarını bilmesi lazımdır. İnsan öldürmenin, zina etmenin, hırsızlık yapmanın haram olduğu büyük günahlardan olduğu bilinmelidir.
Özgecan'ı öldüren katil 26 yaşındaki Suphi Altındöker "haksız yere bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmüş gibidir" ayetini bilmiş olsaydı (Maide Suresi Ayet 32 Sh: 112) Özgecan'ı öldürebilir miydi?
"Kim bir mü'mini haksız yere öldürürse cezası içinde ebediyyen kalacağı cehennemdir" (Nisa Suresi A:93, Sh:92) Ayetini bilmiş duymuş olsaydı zavallı kızın hayatına kıyar mıydı?
"Zina eden erkeğe ceza olarak yüz sopa vurun" (Nur suresi 2.Ayeti)
Ölüme yaklaştıran yüz sopayı duyan zina edebilir miydi?
Eğer katil, "Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı" (Bakara 178.Ayet)
(kısas: öldüren öldürülür ilahi emridir) Bunu duyan bilen kişi katil olabilir mi?
İslam dini, bir kadının giyim kuşamını da Kur'anda beyan etmiştir.
(Rasülüm) Mü'min kadınlara da söyle namuslarını, iffetlerini korusunlar. Görünen zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler. Nur Suresinin 31.ayeti kadınlara tesettürü farz kılmıştır. Erkeklerin cinsel arzularını tahrikten kaçınsınlar diye bir tedbir olarak Hz.Allah (c.c) bunu farz kılmıştır.
Yüce Mevlam kızlarımızı, eşlerimizi kötülerin şerrinden korusun...
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi