Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

KAZANMAK ZORUNDAYIZ

TFF 1. Lig son yıllarda çekişme ve mücadelenin öne çıktığı, her hafta birbirinden sürpriz sonuçların alındığı bir lig olarak öne çıkıyor. Galiba bu sezonda böyle olacak. Eskişehirspor ise taraftar potansiyeli, şehrin sahip olduğu futbol kültürü ve bu sezon ki futbolcu kadrosu ile taraflı tarafsız herkesin favorisi konumunda. Bana göre de eğer parasal bir sıkıntı yaşamazsak ligin en iddalı takımıyız. Ancak son iki maçta alınan beraberliklerin camiada soru işaretleri yarattığını gözlemliyorum.
Özellikle Manisa maçında iki farklı öne geçmişken arka arkaya gelen gollerle alınan beraberliğin bu hoşnutsuzlukta payı oldukça büyük. Bana göre Manisa maçına fazla takılıp kalmamak gerek. Çünkü maç içinde aleyhimize çok sayıda gelişme yaşandı. Önemli olan 10 kişi kalmışken sahada verilen mücadeleydi ki, ikinci yarıda bu mücadeleyi skora da yansıtmayı başardık. Ama olmayınca olmuyor. Hakemin kötü yönetimi, şanssızlık ve defans oyuncularımızın bireysel hataları üst üste gelince kazanacağımız bir maçtan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Gerçi uzun lig maratonunun henüz başındayız ve kaybedilen puanları telafi etme imkanımız var. Ama her ne olursa olsun bu puan kayıplarına son verip, lige ağırlığımızı koymamız gerekiyor. Bugün ki Elazığspor maçı hem moral - motivasyon bakımından hem de zirve hedefimiz açısından mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Elazığspor ilginç bir takım. Kulüpte parasal sıkıntılar had safhada olmasına rağmen yine de lige sıkı sıkı sarılıyorlar. İlk iki maçı kaybettikten sonra Ümraniyespor'u tek golle yenmeyi başardılar. Eskişehir'e de maçtan üç gün önce ve oldukça moralli geldiler. Bize gelirsek en büyük sıkıntı bu maçı da seyircisiz oynayacak olmamız. Zira seyircisiz maçların bize yaramadığını Urfa karşısında birkez daha gördük. Taraftarımız bizim en büyük silahımız ancak taraftarımız olmadan da bu maçı kazanmak zorundayız. Umarım herkes bunun farkındadır. Yoksa aksi bir sonuçta başta Alpay Hoca olmak üzere birçok futbolcu eleştiri oklarının hedefi olur. O yüzden bugünkü maçta işi baştan ciddi tutmalı ve maçın her dakikasını büyük bir konsantrasyonla oynamalıyız. İşi ciddiye alır, istek ve arzumuzu sahaya yansıtırsak maçtan galibiyetle ayrılmamıza hiçbir engel yok. Çünkü futbolcularımız bu kapasite ve kaliteye fazlasıyla sahipler.
Tabii bir başka unsur da Alpay Hoca. İyi niyetinden, çalışkanlığından, başarma arzusundan herhangi bir şüphem yok. Ama şampiyonluk dışında hiç bir sonuca tahhammülü olmayan bir kulüpte hataya yer olmadığını o da anlamak zorunda. Bir an önce deneme - yanılma işine son vermeli, futbolcuların ismine değil, sahada vereceği performansa göre formayı adil bir şekilde dağıtmalıdır. Sırf bazı isimlere yer açmak uğruna kadroda yaptığı revizyonların henüz bir faydasını görmedik. Bu durum kadro yaparken etki altında kaldığı izlenimi veriyor. Bana göre Elazığ maçı Alpay Hocanın Eskişehirspor'daki en önemli sınavı. Bu akşam sergilenecek güzel futbol ve alınacak bir galibiyet üstündeki baskıyı azaltacak ayrıca geldiği günden beri kendisini tecrübesiz diye eleştirenleri de susturacaktır. Başta Alpay Hoca olmak üzere Teknik ekibimize ve bütün futbolcularımıza Elazığ maçında başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi