Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

KÖTÜ OYUN, GÜZEL SONUÇ

Milli maç arası yüzünden belki çok fazla dile getiremedik ama Giresun karşılaşması gelecek haftalara taşınacak moral motivasyon açısından tam bir kırılma maçıydı. Çünkü hesapta olmayan bir puan kaybında camianın heyecanının kırılması dışında özellikle Alpay Hoca'ya karşı sert eleştirilerin gelmesi de söz konusuydu. Sonuçta sahada sergilenen futbol kimseyi tatmin etmese de seyircisiz oynadığımız bu son maçı kazanarak Atatürk Stadı'na galibiyetle veda etmeyi başardık.

İlginç bir maçtı. İki takımında taktiksel planının rakibini oynatmamak üzere kurulduğunu gördük. Giresun derli toplu bir takım. Tempolu bir futbol oynamıyorlar ama sahayı iyi parselleyerek oyunun kontrolünü ellerinde tutuyorlar. Zirve yarışı içinde olmasalar da bana bu sezon ligde birçok takımın canının yakacakları izlenimi verdiler. Bize gelirsek Alpay Hoca geçen haftalara göre takımda ciddi bir revizyona gitmişti. Defansın solunda Tarık, sağında ise Kâmil Ahmet görev alırken orta sahada bu sefer Hürriyet ve Ramazan'ı gördük. Böyle olunca defansif anlamda geçen haftalara göre daha az hata yaptık ama bu seferde hücum zenginliğimizi kaybettik. Öyle ki ilk 45 dakikada Erkan'ın kaleciden seken şutu dışında pozisyonumuz yoktu. İkinci yarıda Alpay Hoca değişiklikler yaptı. Açıkçası Hasan Hüseyin'in oyuna girmesiyle biraz hareketlendik ve o dakikalarda Semih'in müthiş fırsatçılığıyla golü bulduk. Sonrasında oyunun kontrolünü tekrar rakibe bırakıp, atmaktan çok yememeye çalıştık. Doğruları yazmak gerekirse iyi oynamadan kazandığımız bir maç oldu. Ligde 7.nci haftayı geride bıraktık ama sahadaki görüntü hala hazır olmadığımızı gösteriyor. Şimdilik kör topal gidiyoruz ama Alpay Hocanın bir an önce takımın temposunu yukarı doğru çekmesi gerekiyor. Çünkü önümüzde bizi bekleyen çok zor maçlar var.

Göztepe maçı bunlardan ilki. İzmir temsilcisi sezona şampiyonluk parolası ile başladı. Çok şükür maçlar televizyondan yayınlanmaya başladığı için takımlar hakkında fikir sahibi olmaya başladık. Ümraniye karşısında izlediğim Göztepe'nin bize benzediğini söylemek mümkün. Hücumda etkili olmalarına karşılık defansta açık veriyorlar. Aslında ilk 7 hafta sonunda şunu gördük. Bu lig başka bir lig. Her hafta takımların ve futbolcuların performansları değişiyor. Hatta hakemleri bile başka bir alem bu ligin. İnşallah bu hafta hakem hatasının olmadığı, futbol şansının da bizden yana olduğu bir maç oynarız.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi