6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

MÜSLÜMAN TÜRKLER NASIL YIKILIR...CEVAP...

Patrik Grigorios'un Rus Çarı'na gönderdiği ve patrikhanede saklanan bir mektubu vardır. Rusya'nın İstanbul Büyükelçisi General İgnatiy bu mektubu, Grigorios idam edildikten sonra Patrik Yermanosta göre Grigoros bu mektubunda Türk Milletinin vasıflarını ve onların hangi hile ve desiselerle bozulabileceğini yazmıştır.
General İgnatiyet de hatıratında bu tespitlere iştirak ettiğini zaten doğruluğunun da yavaş yavaş ortaya çıktığını yazmaktadır. İşte gelecek nesile aktarmamız icap eden vasıflar;
"Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Çünkü Türkler çok sabırlı ve mukavemetli insanlardır. Gayet mağrur ve izzet-i nefis sahibidirler. Bu hasletleride dinlerine bağlılıklarında kadere rıza göstermelerinden, an'anelerinin kuvvetinden, padişahlarına, kumandanlarına, büyüklerine itaatlerinden gelmektedir.
Türkler zekidirler ve kendilerini müsbet yolda sevk ve idare edecek liderlere sahip oldukları müddetçe de çalışkandırlar. Onların bütün meziyetleri hatta kahramanlık ve şecaat duyguları da an'anelerine olan bağlılıklarından, ahlaklarının salabetindendir.
Türklerde; önce itaat duygularını kırmak ve manevi bağlarını yok etmek, dini inançlarını zaafa uğratmak icap eder. Bunun da en kısa yolu manevi an'anelerine uymayan yabancı fikir ve davranışlara onları alıştırmak. Türkler dış yardımı reddederler haysiyet duyguları buna manidir. Eğer geçici bir süre görünürde kuvvet ve kudret verse de Türkler dış yardıma alıştırımalı.
Maneviyatlarının sarsıldığı gün Türkleri kendilerinden çok kudretli görünen kalabalık ve hakim güçler karşısında zafere götüren asıl kutretleri sarsılacak ve Türkleri üstün maddi vasıflarla yıkmak mümkün olacaktır. Bu sebeple Osmanlı devletini tasfiye için sadece savaş meydanlarındaki zafer kafi değildir. Hatta sadece bu yolda yürülmek, Türklerin haysiyet ve vakarlarını harekete geçireceğinden hakikatleri anlamalarına da sebep olabilir. Yapılacak iş Türklere birşey hissettirmeden bünyelerindeki bu tahribatı tamamlamaktır.

Büyüklüğün sırrı:
Osmanlı Devleti'nin Viyana'ya kadar ilerlemesinden çok korkup başarısızlık sebebini aradıkları halde bulamayan Avrupa'ya İstanbul'daki İngiliz sefiri bu durumu anlatarak büyük bir sevinçle şu mealdeki mektubu yazmıştır.
"Buldum! Buldum... Osmanlıların zaferden zafere ulaşmalarının sebebini ve bunları durdurma çaresini buldum...
Osmanlılar aldıkları esirlere hiç kötülük yapmıyor, kardeş gibi davranıyorlar. Hangi milletten hangi dinden olurlarsa olsunlar küçük çocukların zekalarını ölçüyorlar. Keskin zekalı çocuklar seçilerek saray mektepleri ve sonra da "Enderun" mektebinde değerli öğretmenler tarafından okutuyorlar.
İslam bilgileri, İslam ahlakı, fen ve kültür dersleri verilerek kuvvetli ve başarılı müslüman olarak yetiştiriyorlar. Bunların arasında da Osmanlı ordularını zaferden zafere ulaştıran değerli komutanlar, Sokullular ve Köprülüler gibi seçkin siyaset ve idare adamları çıkıyor. Osmanlı akınlarını durdurmak için bu mektepleri ve bunların kolları olan medreseleri yıkmak, müslümanları ilim ve fende geri bırakmak lazımdır"
İngilizler, dünyanın neresinde olursa olsun müslümanların amansız düşmanıdırlar. En büyük müstemlekeleri olup , senelerce zulm ettikleri Hindistan'ın Amritsar şehrinde (M.1919) birgün ayin sebebiyle toplanan Hindular bisikletle gezen bir İngiliz kadın misyonerine hürmet etmezler. Misyoner kadın İngiliz General Dyre'e şikayette bulunur. General askerlerine emir vererek mabette zikir ayiniyle meşgul halkın üzerine ateş açtırır ve on dakikada yediyüz kişi ölür birden fazla kişi de yaralanarak yerlere serilirer.
General bununla da iktifa etmeyerek Chaliyi üç gün elleri ve ayakları üzerinde hayvan gibi yürütür. Mesele Londra'ya şikayet edilir. Hükümet tahkikat yapılmasını emreder.
Tahkikat için Hindistana gelen müfettiş, General'e müdafaasız halka ateş açtırmasının sebebini sorunca General, "Bunların Kumandanı benim, öyle lüzum gördüm ve emir verdim" cevabını verir. (İngiliz casusunun itirafları yazarı M.Sıddık Gümüş Hakikat Yayınevi)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi