6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Müslümanlar Küffar sofrasında

Eshab-ı Kiram (a.r) zaman zaman Rasülüllah Efendimize; "Ya Rasülüllah sizden sonra İslama müslümanlara bir takım saldırılar sıkıntılar olacak mı?" diye sorarlardı. Efendimizde yeri geldikçe kıyamete kadar olacak hadiseleri anlatırlardı. Hz. Rasülü Ekrem Efendimiz (a.s) kalabalık bir topluluğuna birgün şöyle buyurdular;
"Birgün gelecek müslümanları yok etmek için kafirler birbirlerine sofradaki insanların yemeğe davet için buyurun buyurun dedikleri gibi siz vurun siz vurun diyeceklerdir" Eshab-ı kiram çok üzüldüler ve sordular;
"O gün müslümanlar sayıca çok az mı olacaklar? Efendimiz cevap verdi; Hayır adet olarak çok olacaklar fakat kalite olarak az olacaklar ölümden korkup dünya zevki sefasına dalacaklar" buyurdular.
Müslümünları tarih itibarıyle küffarın yok etme sevdalı M.2300 yıllarından 2000 yıllarına kadar zaman zaman haçlı seferleri savaşlarıyle meydana gelmiştir. Ancak karşılarında güçlü Osmanlı cihan devleti buna fırsat vermemişti.
Yaşadığımız asırda güçlü devletler, güçlü destekler sayesinde müslümanları parçalayıp yıkıp yok etmeye başladılar. Suriye, Irak, Filistin komşularımız... Bir zamanlar bir kafir İngiltere de şeytan ayetleri diye Kur'an'a ve müslümanlara hakaret etmişti. Tepkiler görünce saklanacak yer aramıştı. Avrupa'da İsveç ve Almanya'da camiler ırkçıların çirkin yazılarına ve önlerine domuz kafası koymalarına sahne olmuş İslamofobi (islam korkusu) nedeniyle binlerce İslam karşıtı ırkçıların Almanya caddelerinde naraları ayyuka çıkıyor. Devlet terörü İsrail'in askerleri pis postallarıyla Kudüs'ü Mescid-i Aksa'yı kirletiyor. Bir zamanlar islamın kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya müslümanları sokmuyorlar, dövüyor, kovuyorlar. Uzak doğuda isyan var da müslümanlar alenen ölürülüyor. Türkiye'den başka hiçbir İslam devletinden ses çıkmıyor.
İslam ülkelerinde vurdum duymazlık had safhada. Mısır; Firavunlar devrini yaşıyor. Suriye, Irak iç savaşta, Pakistan, Afganistan iç huzursuzluğu ve felaketlerle boğuşuyor. Bangledeş, müslümanların liderlerini asmakla meşgul. İran ilerisi için atom bombası elde etmekle uğraşıyor. İslam ülkelerini düşündüğünde hepsinin başında bir takım belalar sıkıntılar var. Bunlar kendilerinden olmuyor içlerinde cirit atıp karıştıran gizli eller var. Aman müslümanlar uyanmasın kalkınmasınlar. Birlik olup güçlü bir toplum olmasınlar, diye karıştıranlar var.
2015 Miladi yılın ilk haftası Fransa'da Paris'te yayınlanan Charlie Hebdo adlı mizah dergisi Hz.peygamberimizin karikatürünü yayınlayarak İslama müslümanlara hakaret ediyor. Buna sabredemeyen Cezayir kökenli Fransız vatandaş müslüman Şerif ve Said Kuaşı kardeşler derginin yönetim binasını basıp derginin yazarı dahil 12 kişiyi öldürüyor ve kaçıyorlar.
Fransız, İngiliz ve Avrupa basını islamofobik (islamkorkusu) ile ortalığı alevlendiriyorlar. İslam karşıtları sosyal medyada bütün müslümanları öldürelim kampanyası başlatıyorlar. Fransa'da iki cami kundaklanıyor, ülkekedeki beş milyon müslüman hayli tedirgin oluyorlar. Katiller yakalanıp öldürülüyor. Dünya basını bu olayı Fransa'nın 11 Eylül'ü diye lanse ediyor.
Bu olaydan sonra 11 Ocak Pazar günü bir milyon kişi caddelere inerek 47 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarınında katılımıyle "teröre lanet" yürüyüşüyle terörü telin idiyorlar. Bu mitingde ülkemizi Başbakanımız A.Davutoğlu temsil ediyor. 12 kişinin öldürülmesini (terörü) asla tasvip edemeyiz şiddetle nefretle lanetliyoruz.
Çok hayrettir, geçtiğimiz yılın sonbaharında Filistin'de iki bin müslüman, çoğu çocuk ve kadın olan insanları haksız yere vahşice öldüren İsrail'in başbakanı Netenyahu da bu mitingde ön saflarda yer almıştı. Hangi yüzle hangi vicdanla...
Dağda aynı akarsuda su içen kurt aşağı tarafta su içen kuzuya sulu bulandırma diyor. Kuzucukta siz yukarıdasınız ben nasıl bulandırabilirim ki demiş. Kurt öfkelenmiş şuna bak bir de cevap veriyor, diye bağırmış. İslamfobiklerin müslümanlara karşı tavrı aynı bu şekilde. Bu tavrı destek anlamına gelen davranışlardan kaçınılmalıdır.
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi