Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

NEDİR BU HAKEMLERDEN ÇEKTİĞİMİZ

Bolu maçında olanlar nasıl anlatılır bilemiyorum. Maçın hakemi öyle bir yönetim gösterdi ki, çaldığı ve çalmadığı düdüklerle sonuca direkt tesir etti. 15.nci dakikada kazandığımız bir serbest vuruş var. Topun başına geçen Semih, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Biz gol diye sevinirken bir baktık hakem Kutluhan Bilgiç anlamsız bir şekilde golü iptal etmiş. Barajı bozan Boluspor'lu futbolcular, çünkü sarı kartını rakibin 10 numaralı futbolcusuna gösterdi. İyi de Semih'in golünü niye iptal ediyorsun Kutluhan Bilgiç. Niye?
Tekrarlanan serbest vuruşu yine Semih kullandı. Direkten dönen topu Uğur kafayla ağlara gönderdi. Ama bu seferde yan hakemin ofsayt bayrağı yüzünden golümüz iptal edildi. Bulunduğum noktadan tespit etmek zor olsa da, bu pozisyonda hakemler yine çok kritik bir karar verdiler. Çünkü Semih serbest atışı kullanılıncaya kadar baraj bozulmamıştı. Barajın içinde ve rakip futbolcularla aynı hizada olan Uğur'un ofsayt olması bana çok inandırıcı gelmedi. Gelelim yediğimiz gol öncesine. Bruno'ya rakip sahada yapılan net bir faul var. Omuzdan çekilerek yapılan bu faulü görmemek imkansız. Zaten maçın hakemi Kutluhan Bilgiç'de gördü ve faulü vermek için düdüğü ağzına götürdü. Ama ne olduysa sonra birden vazgeçti ve düdüğü çalmadı. Topu alan Boluspor'lu futbolcularda bir anlık gafletimizi değerlendirerek golü attılar. Hakem hatalarının bu kadar öne çıktığı maçları bu sene çok sık görmeye başladık. Bu olaylar sadece bizim başımıza mı geliyor, yoksa diğer maçlarda da aynı şeyler oluyor mu, maçlar yayınlanmadığı için bilemiyoruz. Ama durum Eskişehirspor açısından son derece vahim. Futbolcularımız sinirleniyor, konsantrasyonları bozuluyor. Rakip de hakeme sırtını dayayıp her türlü agresifliği yapıyor. Attıkları golden sonra Boluspor'lu futbolcular yerden kalkmadılar. Her pozisyona itiraz edip, oyunu soğuttular. Maç maçlıktan çıktı tam bir kördövüşü oldu.
Elbette kaybedilen puanların tek bahanesi hakem olmamalı. Bizim de daha dikkatli olmamız gerekiyor. Herşeye rağmen girdiğimiz çok net gol pozisyonları vardı. Bu pozisyonlarda biraz becerikli olabilsek belki de şimdi hakemi bu kadar konuşmamış olacaktık. Şunu açıkça görüyorum ki, taraftarın takımına, takımında taraftarına çok ama çok ihtiyacı var. Cezamız bitsede muhteşem buluşma bir gerçekleşse. Ben gönülden inanıyorum o zaman herşey çok daha güzel olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi