Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ÖNCE BİZ KAZANALIM, SONRASI ALLAH KERİM

Şunun şurasında ligin bitmesine sadece 2 hafta kaldı. Ligde kalmak adına hala bir umudumuz var, yoksa bize bu kötü günleri yaşatan, bu üzüntüleri, acıları çektirenlere birkaç lafım olacaktı. Neyse, şimdilik susalım ve önümüzdeki 2 kritik maça odaklanalım. Çıkmadık candan umut kesilmez hesabı matematiksel olarak hala şansımız var. Bu şansı pes etmeden sonuna kadar kovalamak zorundayız. Kadere bakın ki Sivas son dakika penaltısı ile umutlanırken, bizde Antep'de Boffin'in kurtardığı son dakika penaltısı ile lige tutunduk.
Gaziantep maçı hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Onlar içinde bu maç bir bakıma final maçıydı. O yüzden hem saha dışında, hem saha içinde ellerinden geleni yaptılar. Her ne kadar yaşananlar spor ahlakına yakışmayan hareketler olsa da, sonuçta hata bizde. İlk maçta kendi sahamızda Antep'i yenmiş olsak, şimdi alınan beraberliğe üzülmeyecektik. Bu sezon ligde kalma adına elimize çok sayıda fırsat geçti ama biz hiç birisini değerlendiremedik. Sonunda kendi elimizde olan şansı da diğer takımlara bırakmış olduk. O takım bunu yense, şu takım onuna berabere kalıp haftaya yenilse, diğer iki takım berabere kalıp sonra birisi yenilse gibi hesaplar yapmaktan içimiz karardı. Olsun sonu yeter ki güzel olsun diye buna da katlanıyoruz. Ama her şeyden önce bizim kazanmamız şart, aksi bir halde maalesef küme düşeriz. Bu kadar kritik maçı Başakşehir gibi sezonun başarılı takımlarından biri ile oynayacak olmamız ise bizim şansızlığımız. Pazar akşamı Fenerbahçe karşısında oynadıkları futbolu seyrettik. Mutlak galibiyet parolası ile çıkan rakibine çok fazla gol pozisyonu vermiş gibi görünseler de, hızlı kontratağa çıkarak netice almasını bildiler. Oyun karakterleri, saha içi disiplinleri, futbolcularının süper lig tecrübeleriyle tamamen bize ters gelebilecek bir takım. Fenerbahçe'yi yenip, lig dördüncülüğünü büyük ölçüde garantilemiş olmaları belki avantajımız olabilir ama bizi zorlu bir maçın beklediğini söylemem lazım. Yine de sonuçta rakipten çok bizim ne yapacağımız önemli. Ne diyelim bu saatten sonra korkunun ecele faydası yok. Çıkacağız ne yapıp edip bu maçı kazanacağız. Önce biz kazanalım, sonrası Allah Kerim...
TFF'nin yaptığı değişiklikle Cumartesi akşamı oynanacak maçta yine taraftarımıza büyük iş düşüyor. Tribünlerde yaratılacak ambiyans ve atmosfer ile rakibe baskı kurmaya çalışacağız. Ayrıca bu maçın ayrı bir özelliği daha var, Atatürk Stadına veda maçımız olabilir. Baktığımızda her açıdan anlamlı ve duygusal olan bu maçta stattaki yerimizi alalım ve Eskişehirspor taraftarına yakışır bir tribün şov yapalım. Düşsek de, kalsak da bu sevda bizim sevdamız, hiçbir zaman vazgeçmeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi