Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SABRETMEK LAZIM


Eskişehirspor'un Balıkesir'den sonra Urfa'yı da yenip lige bomba gibi başlayacağını bekliyorduk ama olmadı. Gördük ki, Eskişehirspor henüz lige hazır değil. Kolay değil, neredeyse sıfırdan kurulmuş bir takım var ortada. Urfa karşısında geçen sezonki takımdan sadece üç futbolcu oynadı. Üstelik direkt oynayan bazı futbolcularda yeni katıldı takıma. Kısacası Alpay Hocanın da, futbolcuların da zamana ihtiyaçları var.

Sabredeceğiz. Hatta Mersin'in haline bakıp şükredeceğiz. Eğer Halil Başkan olmasaydı şu anda Mersin'den bir farkımız olmazdı. Halil Ünal kısa sürede büyük bir iş başardı ve bu ligin üstünde bir takım kurdu. Halil Başkan'ın yaptıklarını anlamak için çok değil sadece 3 ay önceki Eskişehirspor'a baksak yeter. Kulübe her gün gelen icraları, paraları ödenmediği için oynamayan, kampı terk edip, tek tek serbest kalan futbolcuları hatırlayın. O yüzden sabırlı olacağız. Bu konuda taraftara da büyük iş düşüyor. Bu takımın arkasında zaten bir tek taraftarı var. Onlar olmayınca neler olduğunu Urfa karşısında gördük. Hakem maçı sanki Urfa'da oynanıyormuş gibi yönetti. Çaldığı düdüklerden ziyade çalmadığı düdüklerle maçın kaderini belirledi. Özellikle Bruno'ya yapılan faulleri ben en son Olimpiyatlardaki güreş müsabakalarında izledim. Künde, tek dalma, sarma hemen hepsi vardı. Hakem Serkan Tokat bu faulleri çalmayınca Urfalı futbolcular rahatça topa sahip olup, kalemize yüklenme fırsatı buldular. Geride 3 maçlık cezamız daha var. Bu yüzden bir daha ceza almamak çok önemli... Takıma gelirsek Boffin ve Bruno'ya nazar değmesin. İkisinin de Maşallah'ı var. Ben Bilal Aziz ve Aykut'u da beğendim. Ramazan çok hırslıydı ama bu hırsı yüzünden takım her an bir kişi eksik kalabilir. Erkan'ın yokluğunu hissettik. Ofoedu'da sakatlanınca ileriye topu taşıyacak kimse kalmadı ve ister istemez geriye yaslandık. Bunu iyi değerlendiren Ünal Hoca defansındaki uzun futbolcuları da ileri sürdü. Her ne kadar Urfa golü hak edecek fırsatlar yakalamış olsa da, biraz daha dikkatli olabilseydik bu maçı kazanabilirdik. Bana göre Alpay Hocanın hangi futbolcudan, ne zaman, nerede, ne kadar performans alacağını bilememesinin sıkıntısını yaşadık. Zaten bu bilememe durumu yaptığı değişikliklere yansıdı.

Şimdi milli maç arası sebebiyle lige verilen ara var. Bu arada Konya ile bir hazırlık maçı oynayacağız. Takımın kaynaşması, futbolcuların birbirini tanıması, Alpay Hocanın onlara isteklerini aktarabilmesi için bu ara ilaç gibi geldi. Artık kimsenin bir mazereti kalmayacak. İnşallah bu arayı iyi değerlendirir, sonrasında beklediğimiz Eskişehirspor'u sahalarda izleriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi