Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ

Eskişehirspor çok zor günlerden geçiyor. Sanki ortada kaldırılmayı bekleyen bir cenaze var. Ne bir ucundan tutan var ne de yol gösteren. Herkes bir köşeye saklanmış uzaktan olup bitenleri izliyor. Kongre yapılıyor, gelen yok. Başkan aranıyor aday yok. Tek yaptığımız şey var o da bol bol eleştirmek. Şunun şurasında 3 gün sonra yapılamayan Kongrenin tekrarı olacak ama baktığımızda Eskişehirspor adına tek bir olumlu gelişme göremiyoruz.
Evet, Eskişehirspor için o kadar çok pişmanlık var ki. Keşke Mesut Hoşcan 3 yıl önce başkan olmasaydı. Keşke akıl hocalarına güvenip bu kadar yanlış iş yapmasaydı. Son genel kurulda keşke 320 delege yine onu başkan seçmeseydi. Keşke üzerine kurulan bu pişmanlıklar uzayıp gider. Maalesef bizim ne zamanı geri alma, ne de yapılan bu yanlışları düzeltme şansımız var. Artık acı gerçekleri kabullenmeliyiz. Kızsak da, sövsek de, yıkıp yaksak da yapacak bir şey yok. Ortada küme düşmüş, gırtlağına kadar borca batmış, paraları ödenmediği için futbolcuları tek tek serbest kalan bir kulüp duruyor ve sihirli bir değnek gelip bu durumu değiştiremeyeceğine göre artık camia olarak bizlerin biran önce bir şeyler yapması gerekiyor. Yapılacak ilk iş tek bir Başkan adayı etrafında şartsız ve koşulsuz olarak birleşmek. Birlik beraberlik içinde olmadıktan sonra bu işin üstesinden gelemeyiz. Başkan adayı olarak Erdoğan Tekgöz'ün ismi geçiyor. Onun da aday olup olmayacağı hala belli değil. Sanırım kulübün borcundan dolayı çekiniyor. Haklı tabii ki, ortada doğru dürüst gelir yokken bu kadar borcun altına girmek ve sonrasında kulübü yönetmeye çalışmak hiç de kolay değil.
Bir dizi repliği olarak Kurtlar Vadisinde Polat Alemdar tarafından söylenen ama aslında Kafkas Mücahidi Şeyh Şamil'e ait bir söz var. "Sonunu düşünen kahraman olamaz" diye. Eskişehirspor'a Başkan olmayı düşünüp de mevcut şartlar ve borç yüzünden vazgeçen yâda vazgeçmeyi düşünen başta Erdoğan Tekgöz olmak üzere tüm Başkan adaylarına bu sözü hatırlatmak isterim. Herkesin kaçtığı ortamda kim Eskişehirspor'a sahip çıkıp, bu zor durumdan kurtarırsa sadece kulüp Başkanı değil aynı zamanda bu şehrin kahramanı da olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi