TAŞLAR YERİNE OTURURKEN




Eskişehirspor Düzce kampındaki en ciddi sınavında dün Süper Lig'in yeni ekibi Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.
Dünkü maçtada Teknik Direktör Alpay Özalan daha önceki maçlarda olduğu gibi kafasından geçen ideal kadroyu sahaya sürdü. Sadece sakatlıkları bulunan Kamil'in yerine sağ kanatta Dorukhan, Bilal Aziz'in yerine ise son kanatta Kaan görev aldı.
Dünkü maçı iki ayrı bölümde değerlendirmek istiyorum.
İlk 45 dakikalık bölümde Eskişehirspor sadece savunma yapıp rakibi karşıladı. Bunda da Kırmızı Şimşeklerin başarılı olduğunu gördüm. Ancak gol yollarında etkisiz kalan Eskişehirspor bırakın net gol pozisyonunu rakip kaleye bile gidemezken, Alanyaspor'un Çek kalecisi Bobi'nin eline top 3 veya 4 sefer değdi. Zaten Alpay hocada devre arasında oyuncularını rakip kaleye gidememe konusunda sert uyarıda bulundu.


Ancak maçın ikinci yarısında daha farklı bir Eskişehirspor vardı. Oyunun her bölümünde etkili olmaya çalışan Kırmızı Şimşekler penaltıdan da olsa golü bularak en ciddi sınavda Süper Lig ekibi Alanyaspor'u devirmeyi bildi. Rakip ciddi olunca oyuncuların futbolu ve maça asılmaları da farklı oluyor. Dün bunu oyuncularda bir kez daha gördüm.
Es-Es'de taşlar her geçen gün oturuyor. Ancak defansta iyi bir stoper ve forvet hattına da Semih'in dışında iyi bir golcü daha şart. Bunlarda alınırsa Eskişehirspor lige tam hazır girer.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi