Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

TEI işçi mi çıkartacak?

 


 


Okurumuz, Eskişehir’de bulunan Tusaş-TEİ’nin işçi çıkartacağını ve oğlunun da bu kurumda çalışan ve muhtemelen çıkartılacak işçiler arasında olduğunu söyledi.


Kurumda çalışan işçilerin Perşembe günü gerekli evrakları imzalamak üzere çağrıldığını ve büyük ihtimalle bu çağrılan işçilerle yollarını ayıracağını söyleyen okurumuz “Böylesine olağanüstü bir sürecin yaşandığı şu günlerde yaklaşık 250 işçinin işten çıkartılacağından bahsediliyor. Umarız böyle bir şey olmaz. Hükümet yetkilileri şu süreçte hiçbir işverenin işçi çıkartmaması gerektiğini bangır bangır söylerken, devlete ait bir kurumun işçi çıkartması hiç hoş olmaz” dedi.


Kurumun işçi çıkartmak gibi bir planlaması varsa bundan derhal vazgeçilmesi gerektiğini, devlet yöneticilerinin de bu duruma el koyması gerektiğini sözlerine ekleyen okurumuz, işçi çıkartmaların en azından bu süreçte yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


Okurumuzun söylediklerini aktarırken, biz de söz konusu kurumun, eğer gerçekten işçi çıkartma niyeti varsa bu niyetinden en azından şu salgın süreci geçene kadar vazgeçmesini temenni ediyoruz.


Aksi takdirde, hükümet yöneticilerinin “İşçi çıkartmayın” çağrılarıyla yapılan işçi çıkartmaların birbiriyle tezat teşkil edeceğini düşünüyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi