6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Dini Hizmetleri

Bu vakıf 1975 yılında kurulmuştur. Bugün Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Bülteni adıyla vakfımızın ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmak vizyonu ile yayın hayatına devam etmektedir
Tarih boyunca ulvi ve kutsal duygularla kurulan vakıflar dünya nimetlerini insanlığın hizmetinde kullanarak toplumda karşılıkı sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmeyi yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirerek iyiliği refah ve mutluluğu yaymayı amaçlamışlardır.
T.Diyanet Vakfı 1000 den fazla şubesi ve binlerce gönüllüsü ile yurt içinde ve yurt dışında sosyal, dini ve ilmi faaliyetlerini insanlığın iyiliği için faaliyetlerine devam etmektedir. Bu hizmetlerin  başında eğitim gelmektedir.
14.ülkede beş binden fazla öğrenciye eğitim verilmektedir. Ayrıca 14 ülkede destek verdiği 22 eğitim kurumunda beşbini aşkın öğrenci eğitim görüyor. Ulusararası öğrenci programı kapsamında 290 lisans ve 66 yükseklisans öğrencisi uluslararası ilahiyat  programı kapsamında 663 öğrenciye ülkemizde eğitim veriliyor. Şu ana kadar 2 bin 452 öğrencimiz mezun edildi. Vakfımız 2015/16. öğretim yılında 23.982 öğrenciye eğitim bursu vermiştir.
T.Diyanet Vakfının çok önemli bir hizmeti de HEDİYEM KUR'AN OLSUN kampanyasıdır. Bu güne kadar 455 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Bunların 256 bini dünyanın farklı coğrafyalarına (fakir islam ülkelerine) ulaştırılmıştır. Yurtdışı hediye edilen bir Kur'anın ücreti 12 liradır. İsteyenlerin bunu "Kur'an yaz 4333'e gönder" ile kampanyaya katılabilir.
T.Diyanet Vakfı dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Karadğın başkenti Podgroica'da Boşnakça Kur'an-ı Kerim meali dağıtıldı. ülkede 4 bin Boşnakça mealin yanı sıra Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine alışveriş eki hediye edildi. Daha önce Boşnakça dilinde basılan 50 bin Kur'an-ı Kerim mealinin 20 bini Bosna Hersek'te, 4 bini Hırvatistan'da dağıtılmıştı.
T.Diyanet Vakfı birçok yabancı dilde Kur'an meali hazırlatıp dağıtmıştır. özellikle İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde Kur'an mealleri binlerce bastırılıp adı geçen ülkelerde dağıtılmıştır.
T.D.V.nın önemli hizmetlerinden biri de Afrika’daki İslam ülkelerinde güneş enerjisi ile çalışan su kuyuları açtırması hayati bir faaliyettir. Temiz içilir bir su kuyusunun ücreti 56.000 TL. dir. Bu çok büyük sevap getiren Sadaka-i Cariyedir. Böyle bir kuyu açtıranın amel defteri kapanmaz ondan su içildikçe yaptırana sevap yazılır. Böyle bir hayra beş onbin lira ile de katkı yapılarak müşterek mükafat elde edilebilir.
"Bir damla hayat" projesi kapsamında Gana'nın başkenti Akraya yaklaşık 350 km. uzaklıktaki Pukokrom, Kuması, Avaso civranda altı adet su kuyusu açtıran vakfımız güneşin kavurduğu insanlara temiz su ikram etmiştir. Kuyular yaklaşık 100-120 metre derinlikte sondaj makinalarıyla açılıp 10 ton su kapasitesine sahip kuyular ortalama 20-25 yıl bölge halkının içme suyunu temin ederek hayati ihtiyacı karşılamaktadır. Ayrıca Burkino Faso'da iki su kuyusu açtırılmıştır. Az yağmur alan bu bölgelerde yaşayan insanlara ikram edilen bir bardak suyun sevabını ancak Allah (c.c.) bilir.
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında müslüman kardeşlerimizin mali hayri yardımları T.Diyanet Vakfı vasıtasiyle hem ülkemizde hem de yurt dışı Suriye, Irak, Uzak Doğu'da -Arakan'da ve Afrika'daki aç susuz olan müslümanlara zekat, fitre ve fidye gibi mali ibadetler cümlesinden olan yardımlar ulaştırılmaktadır. Somali %95 'i müslüman olan bu ülkeye devletimiz üç gün önce "Sebat" adlı gemi ile 13 bin ton gıda ve insanı yardım gönderdi.
Vakfımıza müslüman kardeşlerimizin yapacağı zekat, fitre ve fidye gibi yardımların %70 ülke içinde 930 da yurtdışındaki muhtaç islam kardeşlerimize gönderiliyor. Ankara Genel merkezde toplanan %30 luk yardımlar hayli yekün teşkiliyle yurtdışındaki müslümanlara ulaştırılıyor.
İl ve ilçe müftülüklerimiz cami görevlilerimiz bu hususta vazifelidirler. Yardımların makbuz karşılığı tam yerini bulmak isteyenler aşağıdaki resmi görevlileri aramaları yeterlidir.
İl müftülüğü : Vakıf Sekr.: 053303616721
İl müftülüğü: 0 222 237 27 88-89-2301106, Odunpazarı Müf: 230 40 30
Tepebaşı Müftülük: 0 222 233 24 25

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi