Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

YAZIN SANDALYE KOYAN ESNAF NEDEN TEMİZLİK YAPMIYOR?

Gazetemizi arayan okurumuz, yoğun kar yağışının ardından sokak ve kaldırımlarda devam eden temizlik çalışmalarını değerlendirip, bazı esnaf hakkında şikayetçi olduğunu dile getirdi.


Eskişehir’in büyük bir şehir olduğunu, yoğun yağışların ardından da gerekli temizliğin herkes tarafından yapılması gerektiğini kaydeden okurumuz, buna rağmen herkesin tüm temizliği belediyelerden beklediğini dile getirdi.


özellikle Avrupa şehirlerinde herkesin kendi evinin ve işyerinin önünden sorumlu olduğunu hatırlatan okurumuz; “Bizde ise kimse bu sorumluluğu hissetmiyor. Herkes belediye gelsin benim evimin önünü temizlesin istiyor. Belediyeler kime yetişecek? Hangi sokağa, hangi caddeye yetişecek? Onlarda hastane, okul, toplu ulaşım yolları gibi öncelikli yerleri temizliyor. Bu arada herkes eline bir süpürge alsa, sadece kendi evinin önünü temizlese, iki günde şehir tertemiz olur” dedi.


Okurumuz, bununla birlikte yaz dönemlerinde neredeyse caddeye kadar masa-sandalye koyupta, kış dönemimde aynı yeri temizlemeyenleri de eleştirdi. Okurumuz; “Yazın para kazanmaya gelince masa-sandalyeler herkesin yolunu kapatacak kadar kaldırımlara çıkıyor. Ancak iş kapının önünü kışın temizlemeye gelince pek çok kişi ortadan kayboluyor. Bu adaletsiz bir durum. Belediyelerimiz böyle davrananları da tespit etmeli, en azından yazın kaldırımları işgal etmelerinin önüne geçmelidir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi