Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Yiyecekler sağlıklı mı?

Okurumuz, şehir merkezinde ekmek arası tabiriyle bazı yiyeceklerin satıldığını, bu yiyeceklerin sağlığa uygun olup olmadığının denetlenip denetlenmediğini merak ettiğini söyledi.


özellikle Döner ve Tantuni adı altında satılan ekmek arası yiyeceklerin çoğunlukla da çocuklar tarafından tüketildiğini söyleyen okurumuz "Benim de çocuğumun yediğini biliyorum. Benim merak ettiğim, bu ekmek arası yiyecekler 2-3 liraya satılıyor. Kafamdan öylesine bir hesap yapıyorum, ekmek fiyatı bile bu paranın yarısı tutuyor" diyor.
Bu fiyattan satılan yiyeceklerde insanın ister istemez bir şüpheye kapıldığını da sözlerine ekleyen okurumuz "Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama ekmek fiyatı ortada. Tavuk ve et fiyatı da ortada. Bir de buna kira ve çalışanların maaşı eklendiğinde, bu yiyeceklerin bu fiyata satılmasının mümkün olmadığı gibi bir durum ortaya çıkıyor" dedi.
Bu yüzden bu tür yiyecekleri satan işyerlerinin denetlenmesi gerektiğini, sattıkları mamullerin sağlığa aykırı olup olmadığının denetlenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen okurumuzun konu ile ilgili olarak söylediklerini aynen yayınlıyor ve konuyu da ilgililerin bilgisine sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi