Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

ZOR MAÇLARA BAŞLADIK


Daha öncede yazdığım gibi ligin 2. devresinin çok daha zor olacağını ve sürpriz sonuçlar çıkabileceğini öngörmüştüm. Son maçlarda alınan sonuçlar bu öngörümü haklı çıkardı.
Bizim sıkıntımız bana göre kendi sahamızda verdiğimiz puanlar eğer o puanları alabilseydik dışarıda aldığımız beraberliklerden sıkıntı olmazdı zira içeride 12 puan kaybettik bu puanları vermeseydik şimdi liderdik.
Bu durumda ümitsizliğe kapılmak doğru olmaz geçen hafta alınan puanlar bizim lehimize oldu.
Bolu maçında yine yan toplardan gol yedik bu soruna bir an önce çare bulmamız lazım kafayı vuran rakip oyuncuyu bozacak rahat vurdurmayacak önlemler almalıyız, maçtan önce Boluspor’un çok gol yediğini ama Poepon gibi gol krallığında iddialı bir forveti olduğunu belirtmiştim 2 gol attık ama Poepon’un golüne mani olamadık, Giresunspor ise az gol yiyen bir takım birde özgürcan diye forvetleri var, onun için gol atmamız şart.
Bizim geri dörtlümüz Hakan-Aykut ile göbekteki sorunu çözmüş gibi oma iki bekte sıkıntı var bu hafta Kamil Ahmet yok, Hocamız bu konuda değişik alternatifler bulabilir, ama bana göre Bilal Aziz tam hazır değil, Kaan’da istenilen seviyeye gelemedi, Meye ise bir türlü korkulu bir forvet olamadı çabuk yere düşüyor, Ofoedu iyi durumda çok faydalı oluyor. Murat’ın form durumunu çok iyi bilmiyorum ama bir denemek gerekir diye düşünüyorum, Erkan’ın katılmasıyla hücum gücümüzün artacağı kesin.
Her zaman söylediğim gibi bütün yük orta sahada orta saha iyi oynarsa puan kaybetmeyiz, mümkün olduğu kadar diklemesine oynamamız lazım, birde ceza sahası dışından şut atmıyoruz bu yönümüzü de geliştirmemiz lazım, futbolda birinci kanun şut atmazsan golde atamazsın.
Sonuç olarak bizi pazar günü zor bir maç bekliyor. Giresunda iddiasını sürdürmek istetecektir onu için çok dikkatli olmalıyız kesinlikle basit hatalar yapmamalıyız, Eskişehirspor rakipleri için her zaman korkulu rüya olmuştur ama bu korkuyu vermek saha içinde canla başla savaşan futbolcu kardeşlerimizle olacaktır.
Bundan sonraki maçlarımızın hepsi final maçı olacaktır. Futbolcularımızın ve Hocamızın bu gerçeği görerek maçlara çıkacağını düşünüyor ve ES-ES’i yalnız bırakmayan taraftarımızın da desteği ile 3 puanla döneceğimize inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi