Eskişehir'de ortalığı karıştıracak siyasi rüşvet iddiası

Eskişehir'de ortalığı karıştıracak siyasi rüşvet iddiası
Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, partisi üzerinde ülke genelinde ve Eskişehir’de bir baskı sürecinin olduğunu ifade ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, Partisinin üzerinde süre gelen bir baskı olduğunu dile getirerek Tepebaşı Adayı Tacettin Sarıoğlu’nun adaylığı açıklandıktan sonra AK Parti’nin üst düzey yöneticileri tarafından adaylığının geri çektirilmesi için ‘siyasi rüşvet’ teklif edildiğini iddia etti. Mandacı, ayrıca AK Parti adayı nebi Hatipoğlu’nun partileri hakkındaki söylemlerini eleştirdi.

“SİYASİ RÜŞVET TEKLİF EDİLDİ”

Tacettin Sarıoğlu’nun adaylığı konusunda konuşan Mandacı, “Baskı Türkiye’de vardı, Eskişehir’de de vardı. Özellikle Tacettin Sarıoğlu adayımızı çektirmeye yönelik teşebbüslerde bulundular bizzat evlerinde ziyaret etmek suretiyle. AK Parti’nin üst düzey yöneticileri, hatta milletvekilliği yapmış kişiler bile böyle teşebbüslerde bulundular. Biz onlara gereken cevabı verdik. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hukuki bir sorunu olmadığı sürece aday olması engellenmesi hukuki bir suçtur. Adaylığını ilan etmişler ve ‘çek’ diyorlar. Bu durum Tacettin Sarıoğlu’nun adaylığının açıklanmasından bir hafta sonra gerçekleşti. Evine 3 defa gidilerek ve telefonla defalarca kez aranmak suretiyle yapıldı. Herhangi bir tehdit, şantaj olmadı ama siyasi rüşvet gibi ‘çekil sana şu makamı verelim’ denildi. Yani koltuk teklif edildi. Vali babaya aday olmadan önce bir baskı vardı ama aday olduktan sonra cesaret edemediler” diye konuştu.

“SİYASİ GEÇMİŞİ BİLMİYORLAR YA DA HATIRLAMAK İSTEMİYORLAR”

Hatipoğlu’na da eleştiriler getiren Mandacı, “Nebi Hatipoğlu’nun Yeniden Refah Partisi ile ilgili söylemlerinde ise her gittiği yerde ‘Yeniden Refah Partisi’ne oy vermeyin, vereceksiniz de ne olacak’ diye açıklamalarda bulunuyor. 1994 yılında iktidarda değildi, o zaman Ana Vatan Partisi, Doğru Yol Partisi iktidardaydı. Eğer o zamanda ‘Refah’a oy verseniz ne olacak’ denseydi; bugün Tayyip Erdoğan İstanbul’da Belediye Başkanı olamazdı, şu anda Cumhurbaşkanı olamazdı. Bunu söyleyenler ya siyasi geçmişi bilmiyorlar ya da hatırlamak istemiyorlar. Bunlar kazanacaklarına emin olmayan insanların takınacakları tavırlardır. Eğer sadece iktidar partisinin mensuplarının adaylarına oy verecek olursak o zaman iki tane aday çıksın onlar yarışsın ya da hiç yarışmasın devlet atasın. Böyle bir demokrasi anlayışı olmaz. Refah Partisi’yle yatıp kalkıyorlar. Herhalde Nebi Hatipoğlu ve AK Partili yetkililer rüyalarında kendilerini Refah Partisi darı ambarında görüyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum