YENİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği törende konuşan İl Başkanı Talat Yalaz, “30 Ağustos yalnızca bir askerî zafer değildir. 30 Ağustos, bir milletin kaderini kendi ellerine almasıdır. 30 Ağustos, bağımsızlığın ve özgürlüğün zaferidir. Bizler bugün, o büyük zaferin mirasına sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla YENİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Valilik Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan İl Başkanı Talat Yalaz, 30 Ağustos’un yalnızca askerî bir zafer olmadığını belirterek milletin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin simgesi olduğunu söyledi. Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yeni Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Yeni Parti Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“Bugün esareti kabul etmeyenlerin günüdür”
Törende konuşan Yalaz, 30 Ağustos’un milletin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin tarihe geçtiği önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Yalaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 30 Ağustos. Bugün, esareti kabul etmeyenlerin, “Ya istiklal ya ölüm” diyerek küllerinden ayağa kalkanların günüdür. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimizin emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin zafer günüdür. 30 Ağustos yalnızca bir askerî zafer değildir. 30 Ağustos, bir milletin kaderini kendi ellerine almasıdır. 30 Ağustos, bağımsızlığın ve özgürlüğün zaferidir. Bizler bugün, o büyük zaferin mirasına sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Eskişehir, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin günlerine tanıklık etmiş, millî mücadelenin yükünü omuzlamış kadim bir şehirdir. Eskişehir, mücadeleyi ve fedakârlığı en iyi şekilde bilen şehirdir. Bugün Eskişehir’den bir kez daha haykırıyoruz: Eskişehir, bağımsızlık ruhunun ve Cumhuriyet’in kalesidir. Ve biz biliyoruz ki YENİ başlangıçlar bu kentte başlar.
“Bağımsızlık milletin iradesini her şeyin üzerinde tutmaktır”
Bir ülkeyi güçlü yapan yalnızca orduları değildir. Güçlü millet; çocuklarının geleceğine güvenle baktığı, gençlerinin hayallerini kendi ülkesinde gerçekleştirebildiği, emeklisinin huzur içinde yaşayabildiği, çiftçisinin alın terinin karşılığını alabildiği, işçisinin emeğinin değer gördüğü, esnafının ayakta kalabildiği, hukukun üstün olduğu, adaletin herkes için eşit olduğu millettir. İşte biz, 30 Ağustos’un ruhunu bugün de yaşatmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bağımsızlık yalnızca sınırlarımızı korumak değildir. Bağımsızlık, ekonomide bağımsız olmaktır. Adalette bağımsız olmaktır. Eğitimde güçlü olmaktır. Bilimde, teknolojide ve üretimde dünyayla yarışmaktır. Ve en önemlisi, milletin iradesini her şeyin üzerinde tutmaktır.

“Bizleri umutsuzluğa sürüklemek isteyenlere karşı umudu büyüteceğiz”
Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacağız. Türkiye’nin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğiz. Bu ülkeyi daha adil, daha özgür, daha güçlü ve daha müreffeh bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız. 104 yıl önce nasıl omuz omuza verdiysek, bugün de birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bizleri umutsuzluğa sürüklemek isteyenlere karşı umudu büyüteceğiz. Türkiye’nin yarınlarına inanan milyonlarla birlikte Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Çünkü biz biliyoruz: Bu ülkenin umudu var. Bu gençliğin hayalleri var. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Büyük Taarruz’un bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ve bugün buradan, Eskişehir’den, bir kez daha sesleniyoruz: Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Cumhuriyet. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Zaferimizin 104. yılı kutlu olsun.”






