Eskişehir’de intiharlara protesto! 4 kişi gözaltında

Eskişehir’de intiharlara protesto! 4 kişi gözaltında
 Muhabir
Eskişehir’de KYK yurdunda yaşanan öğrenci ölümleri Eskişehir'de protesto edilmek istendi. Polisin müdahale ettiği eylemde, 4 öğrenci gözaltına alındı.

Eskişehir'de geçtiğimiz hafta Anadolu Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Resul A'nın, üniversitenin yemekhane bölümüne kendini asarak yaşamına son vermesinin ardından birkaç gün sonra da Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sezen Naz R., kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Mükrime Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun beşinci katından kendini boşluğa bırakarak intihar etmişti.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör faciasında da Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmesi ve son olarak Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan yurtta da öğrenciler bozulan asansörde kalmasını protesto etmek isteyen Eskişehir'de bir grup üniversite öğrencisi eylem yaptı.

“OKUMAYA GELİYORUZ, ÖLMEYE DEĞİL”

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kapısı önünde buluşan öğrenciler, 'Bir arkadaşımız daha ölmeyecek', 'Okumaya geliyoruz ölmeye değil', 'Parasız, bilimsel demokratik eğitim', 'Katil KYK biz yaşayacağız' yazılı dövizler açarak, ‘Öğrenciye kalkan eller kırılsın’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler daha sonra Tepebaşı ilçesi İsmet İnönü Caddesi üzerindeki bir AVM'ye yürümek istedi. KYK'ya bağlı Mükrime Hatun Kız Öğrenci Yurdundaki Üniversite öğrencilerinin dışarıya çıkamaması üzerine grup daha sonra yurdun önüne yürümek istedi.

4 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Üniversite Öğrencilerinin Mükrime Hatun KYK Yurdu’nun sokağına yürümesine polis izin vermedi. Çevik kuvvet ekiplerinin kurduğu barikatı zorlayarak yurdun içine girmeye çalışan öğrencilere polis ekipleri müdahale etti. Polis, yurda yürümek isteyen öğrencileri dağılmaları konusunda uyardı. Ancak polisin tüm uyarılarına rağmen öğrenciler yurda girmek için çevik kuvvet bariyerini dağıtmak istedi. Yapılan uyarıların dikkate alınmaması üzerine polis ekipleri biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Yaşanan arbedede 4 öğrenci kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından öğrenciler sabah saatlerinde Adliye’ye çıkarıldı.

“PROTESTO HAKKIMIZDAN FAYDALANDIĞIMIZ İÇİN GÖZALTINA ALINDIK”

Polis aracından indirilen öğrenciler çevrede bulunan öğrenciler tarafından alkışlandı. Ardından öğrencilerden Cem Boran Kartal, neden gözaltına alındınız sorusuna, “Öğrencilerin haklarını savunduğumuz için, protesto hakkımızdan faydalandığımız için, yapılan haksızlıklara karşı çıktığımız için” yanıtını verdi.

“KAŞI YARALI GELDİ”

Kaşı yaralı olarak Adliye’ye getirilen İbrahim Erdem Alaaddinoğlu ise, “Arkadaşlar mücadeleden geri durmuyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı. Kaşının neden yaralandığını da açıklayan Aladdinoğlu, “Başım çevik kuvvet polisleri tarafından yarıldı. Belim ve sırtım ve kaburgamda da sıkıntılar var. Direne direne kazanacağız” diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen 4 öğrenciden Cem Boran Kartal, İbrahim Erdem Aladdinoğlu, Mert Adıgüzel, Ali Demirağaç’ın işlemleri sürüyor.

Görevi yaptırmamak için direnme, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunlarına muhalafet suçundan gözaltına alındılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.