Eskişehir'de memurlar otobüs seferi istiyor!
Memur Sen İl Temsilciliği, Eskişehir Büyükşehir Belediye binası önünde açıklama yaparak ilçelerde görev yapan memurlar için ulaşım imkânı istedi.
Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar yaptığı açıklama ile taleplerinin karşılık bulmamasıyla ilgili engellerin ortadan kalktığını kaydetti.
Akar, “Eskişehir’in ilçelerinde görev yapan memurlar ve öğretmenler, mevcut durumda toplu taşıma imkânı bulunmadığı için görev yerlerine kendi imkânlarıyla ulaşmak zorunda kalmaktadır. Aracı olmayan kamu çalışanları ise başkalarının araçlarıyla gidip gelmekte, bu durum hem ekonomik hem de zaman açısından ciddi mağduriyetler oluşturmaktadır. İlçelere gidiş geliş yapan kamu çalışanlarımız aylık 5 bin ile 10 bin lira arasında yerine göre değişen miktarlarda ulaşım gideri olmaktadır. Eskişehir Memur-Sen İl Temsilciliği olarak daha önce de Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, ilçelere yönelik sabah ve akşam saatlerinde ilave toplu taşıma seferleri konulması yönünde geçmişte de talebimizi iletmiştik. Ne yazık ki bu talebimiz belediyenin bütçe darlığı, araç yetersizliği, sadece ilçelerde yaşayanlar için bu imkânı sağlıyoruz gibi gerekçelere sığınarak talebimiz karşılık bulmamıştı” diye konuştu.
“Ulaşım Bir Lütuf Değil”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna 25 tane otobüs eklediğini hatırlatan Akar, belediyenin araç yetersiz bahanesinin ortadan kalktığını söyledi.
Akar, “Bugün görüyoruz ki belediyemiz araç filosuna yeni 25 tane otobüs eklemiş böylelikle araç yetersizliği bahanesi olsa ortadan kalkmıştır. Bütçe yetersiz demişlerdi duyuyoruz ve yerel basındaki gazetelerden okuyoruz ki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bütçesi 2025 yılında fazla vermiş demek ki belediyenin artık parası da var. O halde Ayşe Ünlüce başkanın artık memurlarımızın bu haklı talebine geri durmasını gerektirecek bir bahanesi yok. Eskişehir Memur-Sen il temsilciliği olarak önerimiz şudur illa ki bir ilçeye bir otobüs değil gerekirse aynı güzergahta bulunan 2 ilçeyi birleştirip 1 otobüsle de çözebilirsiniz örneğin Sarıcakaya- Mihalgazi, Çifteler-Mahmudiye gibi. Yeter ki sorunu çözmek için bir adım atılsın biz belediyeden ilçelerde görev yapan binlerce kamu çalışanı adına çözüm üretmesini bekliyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, merkezden ilçelere sabah ve akşam saatlerinde ilave toplu taşıma seferleri koymalı; kamu çalışanlarının görevlerine toplu taşıma ile ulaşabilmesini sağlamalıdır” şeklinde konuştu.